Odaberite
Prijenos misnog slavlja iz župne crkve sv. Petra i Pavla za sve mještane i ove nedjelje

Nakon što je prošle nedjelje prijenos bio i više nego uspješan, gotovo 300 posjetitelja bilo je aktivno tijekom cijele mise, a video je ostvario 4400 klikova i pregleda, i ove nedjelje omogućiti ćemo prijenos uživo za sve vjernike naše župe ali i šire.

Sukladno mjerama nacionalnog Stožera civilne zaštite, Hrvatska biskupska konferencija donijela je odluku kojom se do daljnjega obustavljaju sve svete mise, slavlja sakramenata te svi drugi događaji u sklopu Crkve.

Kako bi vjernicima općine Petrijanec bilo omogućeno praćenje misnog slavlja, Općina je osigurala live stream iz župne crkve sv. Petra i Pavla.

Sveta misa održat će se u nedjelju, 29. ožujka 2020. godine s početkom u 11:00 sati. Prijenos će se odvijati preko YouTube kanala, a link će biti dostupan na Facebook stranici Općine. Misu će predvoditi velečasni Ivan Sakač.

– Odlučili smo organizirati prijenos za sve naše vjernike kako bi svi mogli prisustvovati misnom slavlju, a poštujući odluke nacionalnog Stožera i Hrvatske biskupske konferencije. U suradnji sa našim župnikom Sakačom htjeli smo omogućiti svima praćenje mise i vrlo brzo smo sve dogovorili sa našim tehničarima i tvrtkama. Odaziv je prošle nedjelje bio i više nego dobar što znači da su naši mještani to prihvatili i to nam daje poticaj da i dalje radimo na prijenosu uživo iz naše crkve. Samim time potičemo građane da ne izlaze iz svojih kuća te da kontakte s drugima svedu na minimum i to je bio prvenstveni cilj ovog prijenosa, a sve naravno u cilju očuvanja zdravlja svih nas – poručio je načelnik Petrijanca Željko Posavec.

Besplatan live prijenos misnog slavlja Općina Petrijanec organizirala je u suradnji s tvrtkama Info „M” računala i Max media.

 

 

Skip to content