Odaberite
Organizirane patrole vatrogasaca u cilju kontrole kretanja/okupljanja na javnim površinama aktivne i vikendom

Vatrogasci i vikendom rade ophodnje u cilju kontrole kretanja/okupljanja i hvala im na tome. U ophodnje se uključio i Stožer civilne zaštite Općine Petrijanec. Znamo da je lijepo vrijeme, međutim preporuke je da se držimo svojih domova i da ostanemo doma.

Prvi tjedan provođenja mjera kontrole kretanja/okupljanja na javnim površinama je iza nas. Hvala stanovnicima Općina Petrijanec što su savjesni, disciplinirani i što se u velikoj mjeri pridržavaju uputa Stožera CZ RH.

Hvala i vatrogascima svih pet društava koji uz svoj redovni posao koji i dalje većina obavlja, odgovorno obavljaju ovu zadaću. Ophodnje će se vršiti i dalje, svakodnevno, a uz vatrogasce iste vrše i članovi Stožera CZ Općine Petrijanec.

 

Podsjetimo:

Svi zapovjednici vatrogasnih zajednica gradova/općina na području VZVŽ dužni su sa zapovjednicima DVD-ova organizirati patrole sastavljene od jedno do dva vatrogasca u mjestima koje će se kontrolirati kretanja/okupljanja na javnim površinama te po potrebi obavijestiti pučanstvo o zabrani okupljanja. Ukoliko se građani ogluše vatrogasci će obavijestiti policiju u nepridržavanju odluke Stožera. Nastavno na odluke koje donosi Stožer civilne zaštite RH i predmetnu obavještavam vas također:

  • za provođenje mjera iz gore navedene odluke, glava snaga u stožerima su službenici koji će upozoravati građane i upućivati iste na samozaštitino ponašanje i pridržavanje naloženih mjera
  • radi provođenja mjera svi stožeri civilne zaštite dužni su kao ispomoć policijskim službenicima odmah uključiti operativne snage CZ (vatrogastvo i HGSS) angažiranjem istih za patroliranje nasljenim mjestima koje će se prilikom uočavanja građana koji se ne pridržavaju mjera, prenijeti upozorenje o važenju odluke Stožera, te nakon njihovog upozorenja,  ukoliko se isti ogluše o upozorenje, o tome obavijestiti policiju
  • pripadnici snaga CZ prilikom postupanja moraju biti u službenim odorama.

Pozivam Vas da odluku Stožera shvatiti krajnje ozbiljno i u cilju zaštite Vašeg, ali i zdravlja Vaših sugrađana/sumještana, postupite po ovom naputku bez odlaganja te sa zapovjednicima Vaših DVD-a obavite zadatak.

Vatrogasna zajednica Općine Petrijanec će zajedno sa svim DVD-im obavljati kontrole kretanja naših mještana, stoga pozivamo još jednom sve mještane da OSTANU DOMA i na taj način zašite svoje zdravlje ali i zdravlje svih nas.

#ostanidoma

 

Skip to content