Odaberite
DVD  Petrijanec održao 109. redovnu izvještajnu sjednicu Skupštine

Dobrovoljno vatrogasno društvo Petrijanec u subotu 1. veljače održalo je 109. redovnu izvještajnu sjednicu Skupštine koju je otvorio zamjenik predsjednika Tihomir Krfogec. Daljnji tijek sjednice vodio je predsjednik Darjan Lukaček. Nakon izbora radnih tijela Skupštine tajnica Andrijana Kolarić podnijela je izvješće o radu društva dok je zapovjednik Valentino Jovan podnio izvješće zapovjednika iz kojeg valja istaknuti značajan porast broja intervencija u odnosu na prethodne godine, pa je tako u 2019. DVD Petrijanec imao 15 požarnih te 9 tehničkih intervencija. Nakon toga podnijeta su izvješća o financijsko-materijalnom poslovanju te izvješće Nadzornog odbora i Verifikacijskog povjerenstva kao i plan rada i financijski plan za 2020. godinu, a sva izvješća i planove članovi Skupštine prihvatili su jednoglasno.

Članovima DVD-a podijeljena su priznanja i odlikovanja pa je tako spomenicu za šezdeset godina članstva u društvu primio Ivan Sambolec, za četrdeset Stjepan Čokor dok je Tihomir Krfogec primio spomenicu za dvadeset godina članstva. Zlatnu plamenicu primio je Stjepan Golub, a brončane Antun i David Bačan, David Maltarski te Vanja Nell. Zahvalnice, za poseban doprinos i potporu u razvoju vatrogastva i sudjelovanje u promicanju zaštite od požara, primili su sponzori, najaktivniji članovi društva te dječja ekipa koja je prošle godine osvojila treće mjesto na Vatrogasnom kupu općine Petrijanec. Dodijeljena je i plaketa za poseban doprinos i unapređenje vatrogastva općini Petrijanec.

Prisutnima se u ime Općine Petrijanec obratio predsjednik općinskog vijeća Martin Evačić koji je zahvalio vatrogascima na njihovom radu i suradnji te istaknuo niz brojnih aktivnosti koje provodi DVD Petrijanec tijekom godine, te da će općina uvelike pomoći kod kupnje novijeg intervencijskog vozila do srpnja 2021. godine kada društvo slavi 110-tu obljetnicu osnutka.

Predsjednica VZO Petrijanec Nataša Šincek čestitala im je na zalaganju u protekloj godini, pohvalila rad s najmlađim članovima kao i s operativom koja je kroz dvije javne vježbe i 24 intervencije u protekloj godini pokazala veliku požrtvovnost i profesionalnost u obavljanju vatrogasnih zadaća. Spomenula je i mogućnost dobivanja na korištenje novo kombi vozilo od Hrvatske Vatrogasne zajednice tijekom 2020 godine.

U ime Vatrogasne zajednice Varaždinske županije na rad društva osvrnuo se Zdravko Jagec koji je također imao samo riječi hvale. Domaćinima su čestitke uputili i predstavnici prijateljskih dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije te iz čak pet društava iz susjedne Slovenije kao i predstavnici mnogobrojnih udruga koje djeluju na području Općine Petrijanec.

Skip to content