Odaberite
Općina Petrijanec i ove godine dodijelila stipendije za studente, a po prvi puta dodijelila je i stipendije za nadarene učenike srednjih škola

Načelnik Općine Petrijanec, SDP-ov Željko Posavec, sa studentima i srednjoškolcima je potpisao ugovore o dodjeli stipendija za akademsku i školsku 2018./2019. godinu. Uz već uobičajene stipendije za studente, Općina je i po prvi puta dodijelila stipendije nadarenim učenicima srednjih škola.

– Danas svi želimo našoj djeci pružiti najbolje i najviše što možemo kada je u pitanju obrazovanje, a troškovi su sve veći. Zbog toga smo odlučili da osim studenata stipendiramo i nadarene učenike srednjih škola. Ulaganje u znanje je najbolje ulaganje. Često rad nadarene djece znači i veće troškove za roditelje tako da će ova stipendija barem djelomično umanjiti njihove troškove– istaknuo je Posavec te dodao da je stipendiju za nadarene srednjoškolce primilo devetnaest učenica i učenika. Oni će u ovoj školskoj godini primati stipendiju u iznosu od 200 kuna mjesečno.

Studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem na području Varaždinske županije, njih četvero, dobivati će 300 kuna mjesečno, a studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem na području Međimurske županije, njih troje, 350 kuna. Nadalje, studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem izvan Varaždinske županije i Međimurske županije ili u stranoj državi 600 kuna. Radi se o 38 studentica i studenata.

– Prošle 2017-e godine za studente koji studiraju izvan Varažinske i Međimurske županije stipendije su uvećane za 100 kuna s čime se nastavlja i ove godine. Nije lako financijski imati studenta u obitelji. Odluke o stipendijama dodijelili smo prema kriterijima koji se odnose na uspješnost i trud koji ulažu naši studenti u svoje školovanje. Siguran sam da stipendije odlaze u prave ruke – zaključio je Posavec.

Učenicima srednjih škola stipendije se dodjeljuju za cijelu školsku godinu u trajanju od 1. rujna tekuće kalendarske godine do 30. lipnja naredne kalendarske godine, a studentima za cijelu akademsku godinu u trajanju od 1. listopada tekuće kalendarske godine do 31. srpnja naredne kalendarske godine, odnosno u vremenskom trajanju od 10 mjeseci.

Zahvalan sam Općini Petrijanec i načelniku Željku Posavcu što su prepoznali vrijednost ulaganja u znanje, obrazovanje i nas mlade. Troškovi školovanja iz godine u godinu sve su veći, od stručnih knjiga, prehrane, smještaja, ali i različitih dodatnih edukacija, kongresa i natjecanja koji su od iznimne važnosti za izvrsnost u našem budućem poslu. Stoga je ova stipendija za nadarene učenike i studente olakšala financijsku situaciju svakog stipendista. Zahvaljujem se u ime svih nas i u svoje osobno ime te ću se truditi da svojim znanjem i radom opravdam dodjeljenu stipendiju – Petar Brlek, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

 

Obrazovanje je dugotrajni proces koji zahtijeva mnogo rada, odricanja i neizostavno je spomenuti financijska sredstva koja su osnovni pokretač školovanja. Stoga, veoma mi je drago da Općina Ptrijanec kao i sam načelnik pomažu i podupiru obrazovanje. Stipendiju za izvrsnost gledam kao nagradu za svoje zalaganje na fakultetu, te samim time promiču u meni motiviranost za daljnji rad. Ovom prilikom se zahvaljujem za stipendiju i opravdat ću Vaše povjerenje – Mateja Žnidarić, Fakulteta za zdravstvene vede Maribor

   

Skip to content