Odaberite
Tvrtka Čistoća mališanima u vrtiću podijelila zdrav jabučni sok iz voćnjaka

Djelatnici tvrtke Čistoća ovih su dana, u povodu blagdana svetog Nikole, vrtićima u JLS-ima gdje ta tvrtka pruža javnu uslugu prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog komunalnog otpada, podijelili sok od jabuka iz njihovog vlastitog voćnjaka. Radi se o soku izrazito velike kvalitete, što je i potvrđeno na testiranju u ovlaštenom laboratoriju, i, naravno, zdravom jer se radi o voćkama koje nisu bile tretirane pesticidima. Među brojnim vrtićima je i onaj u Petrijancu.

– Sok je izuzetno dobre kvalitete, bez ikakvih primjesa i štetnih tvari pa se nadamo da će djeci dobro doći jedan ovakav zdrav napitak. Na područjima JLS-a gdje Čistoća obavlja javne usluge (Varaždin, Varaždinske Toplice, Gornji Kneginec, Trnovec Bartolovečki, Petrijanec, Sračinec, Cestica, Mali Bukovec, Veliki Bukovec, Sveti Đurđ, Vinica, Vidovec, Jalžabet, Sveti Ilija i Beretinec) ima 3.350 djece vrtićke dobi. Radnici Čistoće potruditi će se na održavanju nasada jabuka kako bi urod svake godine bio takav da se dobije što više zdravog, prirodnog soka za najmlađe – poručuju iz Čistoće.

Zajedno s djelatnicima Čistoće u podjeli sokova sudjelovao je i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec koji je istaknuo važnost stvaranja zdravih navika prehrane već od malih nogu. Naglasio je da je svjestan da je u današnje vrijeme, i s obzirom na današnji način života, sve teže u prehranu uvrstiti domaće i zdrave namirnice, ali da bi nam zdravlje, posebice naših najmlađih, trebalo biti prioritet.

– Pozdravljam ovu akciju Čistoće i zahvaljujem im se. Mališanima treba ukazati na zdrave namirnice, na zdrav način prehrane, jer najlakše se uči i stvaraju zdrave navike odmalena. Svima nam je cilj da djeci omogućimo tamo gdje mi možemo, a to je kroz vrtiće i škole, zdrave obroke – zaključio je Posavec.

Skip to content