Odaberite
Bunar u Petrijancu skrivao ljudske kosti

Tijekom građevinskih radova u dvorištu bivše poljoprivredne zadruge u Petrijancu otkriven je bunar u kojem su pronađene ljudske kosti. Iz tog razloga su obustavljeni do daljnjega svi radovi na komunalnom opremanju budućeg logističkog centra za poljoprivredu, kako bi se poduzelo sve što je ljudski i moralno u ovakvoj situaciji.

O pronađenom bunaru je obaviješteno Ministarstvo branitelja RH, odnosno njegov odjel koji se bavi istraživanjem neevidentiranih grobišta u kojima su posmrtni ostaci žrtava rata i poraća, Državno odvjetništvo, MUP, Društvo za obilježavanje grobišta rata i poratnih žrtava te Zavod za sudsku medicinu, koji su izašli na teren te obavili istraživanje i eshumaciju.

Pretpostavlja se da pronađene ljudske kosti pripadaju žrtvama iz 2. svjetskog rata kada su u bunar bačeni iznemogli sudionici križnog puta, no trenutno još nije moguće precizirati jesu li to doista žrtve kaznenih dijela iz tog vremena. Više će biti poznato nakon što se posmrtni ostaci analiziraju u Zavodu za sudsku medicinu.

Svi pronađeni posmrtni ostaci će se humano zaštititi i zbrinuti.

 

Skip to content