Odaberite
Održane konjičke igre, biciklijada te ribički kup

Ususret proslavi Dana Općine Petrijanec održane su razne manifestacije.

Konji su glavna strast članova Udruge “Konj moj prijetelj” i razlog za organizaciju Konjičkih igara u Zelendvoru. Tako su se 21.06.2015. godine održane 20. po redu međunarodne Konjičke igre na kojima je sudjelovalo sedamdesetak konjanika i tridesetak kočija. Brojni posjetitelji imali su prilike vidjeti konjičku štafetu, vožnju stazom spretnosti i zelendvorsku alku, a mogli su se provozati i u kočijama. Konjičke igre održane su pod glavnim pokroviteljstvom Općine Petrijanec koja njeguje tradiciju ove hvalevrijedne manifestacije.

U organizaciji Udruge „Mladi u Petrijancu“ i Općine Petrijanec, 25.06.2015. godine po prvi puta je održana „Petrijanečka biciklijada“. Cilj ove biciklijade je bila sportska rekreacija i druženje mladih i svih koji se tako osjećaju. Odazvalo se pedesetak biciklista koji su rutu dugu dvadesetak kilometara kroz Družbinec, Strmec Podravski, Zelendvor i Petrijanec savladali bez ikakvih problema. Nakon završetka službenog dijela biciklijade, organiziran je domjenak za sve sudionike na sportskom centru „Orač“. Prema najavama iz Udruge „Mladi u Petrijancu“, biciklijada će se održavati i narednih godina.

21.06.2015. godine održan je 8. “KUP OPĆINE PETRIJANEC” u lovu ribe udicom na plovak. Na kupu su prisustvovale ekipe s područja Varaždinske županije. Nakon natjecanja najbolje rezultate ostvarile su sljedeće ekipe:
1. mjesto – ŠRK CESTICA 1995.
2. mjesto – ŠRK AZZURO VARAŽDIN
3. mjesto – ŠRK OPĆINE SRAČINEC
Najboljima u sektorima medalje je podijelio Predsjednik općinskog vijeća Josip Bačan, a pehare za najbolje 3 ekipe dodijelio je načelnik Općine Petrijanec Vladimir Kurečić.

Skip to content