Odaberite
Potpisan ugovor za dogradnju dječjeg vrtića u Petrijancu vrijedan 2,8 milijuna eura

U Dječjem vrtiću ‘Bambi’ u Petrijancu potpisan je ugovor za izvođenje radova na dogradnji, rekonstrukciji i adaptaciji prostora, a potpisali su ga načelnik Općine Željko Posavec i predstavnici izvođača radova.

– Idući korak nakon dogradnje je ishođenje uporabne dozvole i nakon toga otvaranje javne ustanove za predškolski odgoj kojim će upravljati Općina Petrijanec. Vrijednost ovog ugovora je 2,8 milijuna eura. Gotovo 800 tisuća eura financira se iz NPOO-a, a oko 50 tisuća eura iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Ostala sredstva osigurali smo u proračunu – kazao je Posavec dodavši kako će radovi započeti, u dogovoru s izvođačima, u roku od 20-ak dana nakon rješavanja administrativnih poslova.

Radove na Dječjem vrtiću Bambi u Petrijancu izvodi Zajednica ponuditelja Alvin iz Ljubešćice te ISF iz Ivanca čiji je vlasnik Tomo Fištrek, kazao kako će se tijekom radova prilagoditi i osigurati neometan rad vrtića.

– Gradit će se dodatno četiri sobe za odgojne skupine i sportska dvorana. Zadovoljit ćemo sve kapacitete, dakle svi koji će željeti upis djeteta u vrtić ostvarit će ga. Trenutno imamo 189 djece, a nakon dogradnje moglo bi ih biti još 20 do 30. – rekla je ravnateljica vrtića Kristijana Silov

– Želimo osigurati vrhunski predškolski odgoj za najosjetljiviju dob od jedne pa sve do šest godina koja se upravo ovdje provodi na vrlo visokoj razini te kako bi i dalje imali jedan vrlo visoki standard koji djeca zaslužuju. Cijena dječjeg vrtića za roditelje je najjeftinija na području Varaždinske županije i ona iznosi 87 eura za prvo dijete, 67 eura za drugo dijete dok je za treće i svako ostalo dijete vrtić u Petrijancu besplatan – dodao je načelnik Željko Posavec i dodao kao Općina Petrijanec za predškolski odgoj izdvaja 300 tisuća eura godišnje.

Rok izvođenja je 10 mjeseci od uvođenja u posao a za navedenu građevinu ishođena je građevinska dozvola. Spomenimo da je parcelu za dogradnju dječjeg vrtića darovala Varaždinska županija odnosno Osnovna škola Petrijanec na čemu im se zahvaljujemo.

 

 

 

Skip to content