Odaberite
Općini Petrijanec odobreno dodatnih 38.762,75 EUR za sufinanciranje projekata putem javnog poziva za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za izgradnju rotacijskog parkinga

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Javni poziv za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini prema Programu sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2023. godinu. Sredstva Programa su bespovratna i namjenska, a usmjeravaju se za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini korisnicima koji imaju sklopljen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz fondova EU. Za korištenje bespovratnih sredstava mogu se kandidirati jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, pravne osobe u većinskom vlasništvu ili suvlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i ustanove čiji su osnivači jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Nedavno su završeni i radovi na uređenju parkirališta, jer postojeće nije bilo uređeno i asfaltirano. Ukupno je izgrađeno 47  okomitih parkirališnih mjesta, od kojih su dva za osobe s invaliditetom i pet rezerviranih mjesta za svećenika i užu obitelj prilikom ukopa pokojnika. Investicija vrijednosti 81.963,63 EUR-a (102.454,54 EUR-a s PDV-om) sufinancirana je sredstvima ruralnog razvoja Agencije za plaćanje u poljoprivredi i ribarstvu sa 38.724,15 EUR-a a projekt je odobrila Lokalna akcijska grupa Sjeverozapad.

Dobre vijesti na početku nove godine, stižu i iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, pa su tako, prema Javnom pozivu za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2023. godini prema Programu sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, Općini Petrijanec odobrena bespovratna sredstva u iznosu u 38.762,75 EUR što iznosi ukupno 77.486,90 EUR od ukupne investicije 102.454,54 EUR što je 75% projekta financirano sredstvima EU.
“Pomoć države dokaz je  dobre suradnje Općine Petrijanec i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, čiji cilj nije samo obnova, nego i revitalizacija našeg područja.  Riječ je o financijskim sredstvima iz državnog proračuna namijenjenima za pomoć jedinicama lokalne samouprave u provedbi EU projekata u onom dijelu koje bi inače općine same morale osigurati. Ova sredstva su velika pomoć našoj lokalnoj zajednici, te veliko rasterećenje za proračun Općine Petrijanec. Važnost EU fondova za proračune općina je velika. Bez EU sufinanciranja općine, ali i gradovi te županije ne bi bili u mogućnosti ostvariti brojne infrastrukturne projekte, a ovakva dodatna pomoć zaista značajno olakšava provođenje većih investicija za općine koje imaju manje proračune kao što je naša. Zaista je zadovoljstvo provoditi infrastrukturni projekt kada imate sufinanciranje od 75% iz drugih izvora i time proračunski novac možete usmjeriti u ulaganje u neke druge projekte ili namjene.   – rekao je načelnik Željko Posavec
Skip to content