Odaberite
Blagoslovljeno novo vatrogasno vozilo DVD-a Petrijanec

U nedjelju, 26. studenoga 2023. blagoslovljeno je novo vatrogasno vozilo DVD-a Petrijanec, Blagoslov se održao nakon svete mise, a novo vatrogasno vozilo blagoslovio je župni vikar župe Prelog, Dominik Cestar, rodom iz Majerja, te član DVD-a Petrijanec i vlč. Ivan Sakač.

Vozilo je sufinancirala Općina sa 600.000,00 kuna (79.633,69 EUR-a) te je ovo ulaganje u podizanje sigurnosti svih naših mještana i njihove imovine, u budućnost za sigurno sljedećih dvadesetak godina. DVD Petrijanec, kao centralno društvo, izlazi na sve intervencije, kojih u općini ima oko 20 do 30-ak godišnje.

 – “Ukupna vrijednost nabave vozila sa PDV-om je bila 223.125,00 EUR-a (1.681.000,00 kn) dok je općina Petrijanec sufinancirala do sada 600.000,00 kn (79.633,69 EUR-a) a cilj nabavke ovakvog vozila je podizanje protupožarne sigurnosti i operativne spremnosti te zaštita života, imovine i okoliša na području naše općine ali i šire. Izuzetno sam ponosan na naše vatrogasce koji svojim dobrovoljnim pristupom ali i prije svega spremnošću pomažu ljudima u nevolji. Općina će i dalje nastaviti s financiranjem, opremanjem i poticanjem rada svih vatrogasnih društava s našeg područja, s obzirom na njihovu važnost u očuvanju mira i pomoći koju pružaju kada je najpotrebnije.” – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec

 – “Danas smo održali blagoslov novog vatrogasnog navalnog vozila te dan otvorenih vrata DVD-a Petrijanec. Novo navalno vozilo, za kojim težimo od osnutka Društva, je marke VOLVO FL 280 sa pogonom na sva 4 kotača. Opremljeno je centrifugalnom kombiniranom vatrogasnom pumpom marke Jostadt sa srednjim i visokim tlakom. Kroz krov vozila podiže se pneumatski tasvjetni stup sa 6 LED reflektora dok se na prednjom strani vozila nalazi električno vučno vitlo. Vozilo je također opremljeno ostalom vatrogasnom opremom koja je propisana zakonom. Ovim vozilom uvelike će se podići operativna spremnost I sigurnost te zaštita života i imovine, pretežito na području općine Petrijanec, ali po potrebi i šire jer vatrogasci ne poznaju granice. Na kraju bih se želio zahvaliti načelniku Željku Posavcu, općinskom vijeću općine Petrijanec te svim sponzorima i donatorima koji su omogućili da se nabavi dotično vozilo. Također se zahvaljujem vlč. Ivanu Sakaču i vlč. Dominiku Cestaru, koji je ujedno naš član, na blagoslovu vozila.” –  rekao je predsjednik DVD-a Petrijanec Darjan Lukaček

Spomenimo da je Općina Petrijanec sufinancirala iznosom od 90.000,00 kn nabavku novog kombi vozila Ford Transit za DVD Nova Ves Petrijanečka dok je istim iznosom sufinancirana i nabavka također kombi vozila za DVD Strmec Podravski. Hrvatska vatrogasna zajednica je 2021. godine jedno od šest novih kombi vozila koja su stigla u Varaždinsku županiju predala DVD-u Petrijanec, dok je iste godine DVD Petrijanec svoje kombi vozilo darovao DVD-u Majerje tako da su četiri od pet društava na našem području opremljena novim vozilima.

 

 

Skip to content