Odaberite
Polaganjem vijenaca obilježen blagdan Svih svetih

Prvoga dana mjeseca studenog svake godine obilježavaju se Svi Sveti – vjerski blagdan kojim se slave svi sveci, poznati i nepoznati, odnosno svi oni koji su svojim životom postignuli ideal kršćanskog života.

Dan nakon Svih svetih, 02. studenog,  obilježava se Dušni dan ili Dan svih vjernih mrtvih, kada se svi prisjećamo svojih dragih bližnjih koji više nisu među nama, ali smo s njima u našim mislima. Na njihova posljednja počivališta ovih dana nosimo cvijeće kako bi im izrazili poštovanje i ljubav te palimo svijeće kako bi im osigurali svjetlost i toplinu duše.

U prigodi blagdana Svih svetih na groblju u Petrijancu i Novoj Vesi Petrijanečkoj svečano su položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule hrvatske branitelje, mještane naše općine i civilne žrtve Domovinskog rata. Kod braniteljskog spomenika u Novoj Vesi Petrijanečkoj zapaljene su svijeće i odana je počast našim braniteljima.

Vijence su položili zajedničko izaslanstvo Općine Petrijanec, načelnik Željko Posavec, članovi Općinskog vijeća Općine Petrijanec, DVD Petrijanec, Udruga umirovljenika Općine Petrijanec, DVD Nova Ves Petrijanečka, UDVRDR-a Kluba Petrijanec i Mjesnog odbora Nova Ves Petrijanečka.

Tom je prigodom odana počast i zapaljene su svijeće tragično preminulom Općinskom vijećniku Romanu Strelcu.

 

Skip to content