Odaberite
TZP Sjever Zagorja priprema velike projekte vrijedne 46.741 eura!

Turistička zajednica područja Sjever Zagorja provest će projekte vrijedne 46.741,00 eura s ciljem osnaživanja turističke ponude područja.

Riječ je o potporama koje je putem natječaja s početka godine odobrila Hrvatska turistička zajednica, a direktorica TZP Sjever Zagorja Mirjana Koledić potpisala je ukupno pet ugovora o dodijeljenim bespovratnim sredstvima u vrijednosti od 36.816 eura, i to prilikom nedavnog posjeta ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac.

– Zahvalni smo Hrvatskoj turističkoj zajednici da je u okviru udruženih turističkih zajednica te turističkih zajednica na nedovoljno razvijenom području i kontinentu prepoznala važnost i kvalitetu svih pet prijavljenih projekata TZP-a Sjever Zagorja. Dodijeljena sredstva namijenjena su izradi prve informativno-turističke brošure područja Sjever Zagorja, kreiranju digitalnog sadržaja za uspostavu web stranice, nabavci opreme potrebne za održavanje manifestacija na otvorenome, organizaciji manifestacije Wine&Walk te stručnim edukacijama i radionicama za postojeće i buduće subjekte u turizmu – istaknula je direktorica TZP Sjever Zagorja Koledić.

Dodala je kako se također mogu pohvaliti da je TZP Sjever Zagorja, zajedno s našim dvjema udruženim općinama, Vinicom i Maruševec, ušla u projekt prekogranične suradnje u sklopu programa INTERREG Slovenija-Hrvatska.

– Projekt “KoloPOTec” udružio je slovenske općine: Sv. Andraž, Lenart, Sv. Ana, Benedikt, Apače te Razvojnu agenciju Slovenske Gorice sa TZP Sjever Zagorja, Općinom Vinica, Općinom Maruševec i Općinom Mače. Ukupna vrijednost projekta je 1.601.388,80 eura, dok je cilj projekta “KoloPOTec” stvaranje atraktivnog prostora za siguran, aktivan i inkluzivan turizam u prirodi gdje se kroz planinarenje i biciklizam istražuje povijest, baština i tradicija područja – istaknula je Koledić.

Skip to content