Odaberite
Obilježen Međunarodni dan obitelji: “Ništa ne može zamijeniti obitelj”

U zgradi u kojoj su smještene razne udruge u varaždinskom Graberju, prigodnim programom danas, u ponedjeljak 15. svibnja 2023. godine obilježen je Međunarodni dan obitelji.

Predsjednica Udruge Marija Igrec rekla je da je ovaj dan prilika da se ukaže i podigne svijest o važnosti obitelji i njegovanju odnosa povjerenja, topline i bliskosti unutar obitelji te stvaranju pozitivnog ozračja unutar obitelji.

– Osim tradicionalnih, danas imamo i posvojiteljske, jednoroditeljske, pa i udomiteljske obitelji. Udomitelji prihvaćaju djecu koja nisu imala sreću odrastati u svojim biološkim obiteljima te im je itekako važan osjećaj podrške i ljubavi. Udruga Zipka im u tome pruža podršku kroz razne projekte s ciljem osnaživanja obitelji i djece – istaknula je Igrec.

U sklopu obilježavanja Dana obitelji organizirane su prigodne radionice za roditelje i udomitelje te djecu i mlade kao i za korisnike drugih srodnih udruga i organizacija poput Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida grada Varaždina, Centra za pružanje usluga u zajednici Varaždin i brojnih drugih.

Programu su prisustvovali i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač te načelnik općine Petrijanec Željko Posavec.

Skip to content