Odaberite
18 godina UDVDR-a Kluba Petrijanec

Prije 18 godina započela je sa svojim djelovanjem braniteljska udruga općine Petrijanec. Mjesec i pol poslije osnivačke inicijative održan je Sabor UDVDR Kluba Petrijanec i početak rada novog društva u općini započeo je 29.travnja 2005.godine. Polako smo rasli i aktivno se uključili u rad i suradnju sa udrugama i društvima u našoj općini kao i gradu Varaždinu te Varaždinskoj županiji. U školskoj godini 2013./2014.g. započeli smo suradnju sa Osnovnom školom Petrijanec u sklopu projekta promicanja istine o Domovinskom radu. Kako su prolazile godine tako smo povećali i broj Osnovnih škola u sklopu naših aktivnosti o Domovinskom ratu. Do današnjih dana ostali smo prepoznatljivi po toj aktivnosti kao i naše, memorijalnom turniru u spomen na poginule iz Domovinskog rata naše općine. Danas smo punoljetni i uz Božji blagoslov nastaviti ćemo tim putem.

Nekoliko fotografija o održanim predavanjima kao i izložbi sa ratnim fotografijama i opremom korištenom u danima ponosa i slave.

Punoljetnost rada nastavljamo sa Misom za poginule,  preminule te svim članovima na sjećanje u nedjelju 30.04.2023.g. u crkvi Svetog Petra i Pavla u Petrijancu dok će dio članstva biti na hodočašću u Međugorju.

Tekst i foto: UDVDR Klub Petrijanec

Skip to content