Odaberite
Svečano uručeni Ugovori  o dodjeli financijskih sredstava Općini Petrijanec za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini

Općinski načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec potpisao je ugovor sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade o dodjeli financijskih sredstava za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini u iznosu od 29.040,00 eura.

Ugovore je uručila državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić a potpisivanje je održano 18. travnja 2023. godine.

Financijsku potporu ove godine ostvarilo je 110 općina, a njom je obuhvaćeno 3639 djece vrtićke dobi, među kojima je i Općina Petrijanec kojoj su dodijeljena maksimalna financijska sredstva u iznosu od 29.040,00 eura.

Za općine razvrstane od I. do IV. skupine po indeksu razvijenosti osiguran je iznos od 2.600.000,00 € (19.589.700,00 kuna). Za općine razvrstane od V. do VIII. skupine po indeksu razvijenosti osiguran je iznos od 253.835,03 € (1.912.520,03 kuna). Financijsku potporu ove godine ostvarilo je 110 općina, a njom je obuhvaćeno 3639 djece vrtićke dobi. Od 2019. do 2023. vrijednost mjere iznosi 13 milijuna eura (98 milijuna kuna) koja je obuhvatila ukupno 16 529 djece.

-“S ponosom mogu reći kako se naš trud i zalaganje uvijek isplati. Općina Petrijanec jedna je od osam Općina u Varaždinskoj županiji koja je ostvarila sredstva Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade za sufinanciranje rada i boravka djece Dječjeg vrtića Bambi. Uz odobren projekt nadogradnje vrtića ovo je stvarno, lijepa vijest za naše najmlađe građane i njihove roditelje. Općini Petrijanec dodijeljen je 100%-tni iznos predviđenih sredstava po prijavitelju od 29.040,00 eura. Navedenim sredstvima roditelji polaznika Dječjeg vrtića Petrijanec bit će oslobođeni plaćanja cijene usluge vrtića za za jedan cijeli mjesec. Najvažnije je da nam je jasna trenutna situacija inflacije i povećanja cijena usluga i robe te smo se zato odlučili pomoći roditeljima ovim projektom.  Ovakvim projektima želimo približiti produkte demografske politike, a s ciljem pomaganju i osnaživanju obitelji” – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

„Pojedinim je jedinicama zbog nedostatnog lokalnog proračuna teže iznaći dovoljna sredstva za rad dječjih vrtića, na ovaj se način, putem ove mjere to općinama olakšava. Cilj ove mjere je pomoći općinama u održavanju te podizanju standarda te smanjiti regionalne razlike u pristupu vrtićima.“ –istaknula je državna tajnica Željka Josić

Na potpisivanju je bila prisutna i ravnateljica Dječjeg vrtića Bambi Kristijana Silov.

 

Skip to content