Odaberite
Održan stručni skup za ravnatelje i stručne suradnike dječjih vrtića sjeverne Hrvatske: Varaždinska županija prednjači u skrbi za darovite!

U organizaciji Europskog talent centra Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije i Varaždinske županije te u suradnji s Gradom Varaždinskim Toplicama i Dječjim vrtićem „Tratinčica“ u Kongresnoj dvorani Hotela Minerva danas je održan stručni skup za ravnatelje i stručne suradnike dječjih vrtića sjeverne Hrvatske na temu rada s darovitom djecom predškolske dobi.

Da Varaždinska županija prednjači u skrbi i u radu s darovitom djecom, postavljanjem jasne vertikale od vrtićke dobi, preko osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja i dalje, potvrdila je i prva ECHA specijalistica u Hrvatskoj dr.sc. Jasna Cvetković-Lay.

– I najpoznatiji ljudi su bili djeca i ako su dovoljno rano prepoznati sa svojim sposobnostima i talentima i ako ih se dalje stručno pratilo i poticalo, a upravo to radi ova županija, rezultat neće izostati. Sad krećemo od vrtića, od predškolske dobi, što je bio logičan nastavak. Zahvalna sam što su na skup pozvani eksperti s tog područja. Dakako da je ovaj rad najspecifičniji, jer se radi o razvojnoj dobi i vrlo je zahtjevno pravilno identificirati djecu u ovoj dobi. Ali može se. Gotovo bih rekla da je na razini Hrvatske, ako govorimo o djeci predškolske dobi, dosta dobro organizirana skrb, vodi se računa i imamo već dva stručna razvojna centra za darovitu djecu u Hrvatskoj. Sad će se i Varaždinska županija županiji pridružiti ovakvom, da kažem, stručnom radu u identifikaciji i poticanju darovitosti u predškolskoj dobi. Ovdje imamo jako stručan tim koji je educiran od strane inozemnih stručnjaka i to Varaždinskoj županiji daje prednost nad ostalim regijama u Hrvatskoj – izjavila je Cvetković-Lay.

 

 

 

 

 

Skip to content