Odaberite
Statistika župe (krštenja, vjenčanja i sprovodi)

Ulaskom u novu godinu obično se osvrnemo na razdoblje koje je prošlo pa je tako na početku i godine u župi sv. Petra i Pavla app. župnik Ivan Sakač iznio zanimljive statističke podatke za proteklu godinu, koji govore da je u župi Petrijanec bilo prošle 2022.godine 22 krštenja manje od broja sprovoda.

U protekloj godini je u župi Petrijanec kršteno 57 djece dok je na dva groblja, u Petrijancu i Novoj Vesi Petrijanečkoj, pokopano 79 ljudi. Tako je na groblju u Petrijancu bilo 57 sprovoda, a na groblju u Novoj Vesi Petrijančkoj 22 sprovoda.

Prošle godine umrlo je 37 muškaraca i 42 žene a kršteni je 21 dječak i 36 djevojčica.

U župi je protekle godine bilo 7 vjenčanja dok je godinu dana ranije (2021.godine) taj broj bio nešto viši pa je tada održano 16 vjenčanja.

 

Protekle smo godine euharistijskim slavljem proslavili 200 godina od posvete naše župne crkve:

http://petrijanec.hr/2022/05/25/dvjestota-obljetnica-posvecenja-zupne-crkve-svetog-petra-u-petrijancu/

Varaždinska biskupija u prošloj je godini bogatija za petoricu novih svećenika koje je, u varaždinskoj katedrali, zaredio mons. Bože Radoš, varaždinski biskup a među njima i našeg mještanina Dominika Cestara:

http://petrijanec.hr/2022/06/12/nas-zupljanin-dominik-cestar-zareden-za-svecenika-varazdinskoj-katedrali/

Svečano i dirljivo bilo je ispred kapelice Srca Isusovog, gdje je svoju mladu misu pod geslom “Radujte se s radosnima, plačite sa zaplakanima!”(Rim 12,15) služio majeršćan Dominik Cestar u zajedništvu sa svojom obitelji, brojnim svećenicima i mještanima:

http://petrijanec.hr/2022/06/28/mlada-misa-u-majerju-mjestu-zupe-i-opcine-petrijanec-vlc-dominik-cestar-mladomisnik/

Statistika je dostupna na:

http://petrijanec.hr/zupa-petrijanec/

 

Skip to content