Odaberite
Dodijeljene stipendije učenicima i studentima Općine Petrijanec

U prostorijama male dvorane Društvenog doma Petrijanec, održano je potpisivanje ugovora o stipendiranju učenika i studenata u školskoj, odnosno akademskoj godini 2022./2023.g. Dobitnicima stipendija ugovore je uručio načelnik Općine Petrijanec uz prigodnu čestitku: „Raduje činjenica da u našoj općini svake godine imamo velik broj darovitih mladih ljudi koji zaslužuju dobiti priznanje za uloženi trud i stipendiju kao poticaj daljnjem obrazovanju. Danas svi želimo našoj djeci pružiti najbolje i najviše što možemo kada je u pitanju obrazovanje, a troškovi su sve veći. Zbog toga smo odlučili da osim studenata stipendiramo i ove godine nadarene učenike srednjih škola. Ulaganje u znanje je najbolje ulaganje. Čestitam svim stipendistima, uz želju da im nova školska i akademska godina bude još uspješnija“.

Za školsku, odnosno akademsku godinu 2022./2023. Općina Petrijanec dodijelila je 71 stipendiju za što su u proračunu osigurana sredstava a prijedlogom novog proračuna biti će osigurana i u idućoj godini. Prema kriteriju izvrsnosti pravo na stipendiju ostvario je 31 učenik i 40-ak studenata.  Učeničke stipendije iznose 200 kuna mjesečno. Studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem na području Varaždinske županije, njih četiri, dobivati će 300 kuna mjesečno, a studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem izvan Varaždinske županije i Međimurske županije ili u stranoj državi 600 kuna, njih 36.

Učenicima srednjih škola stipendije se dodjeljuju za cijelu školsku godinu u trajanju od 1. rujna tekuće kalendarske godine do 30. lipnja naredne kalendarske godine, a studentima za cijelu akademsku godinu u trajanju od 1. listopada tekuće kalendarske godine do 31. srpnja naredne kalendarske godine, odnosno u vremenskom trajanju od 10 mjeseci.

Niz godina sam odličan učenik pa stipendiju primam još i od srednje škole. Trenutno mi ona služi da pokrijem troškove prijevoza svaki vikend ili svaki drugi od Zagreba do Varaždina i s njom plaćam i karte za tramvaj. Zahvaljujem općini u ime studenata na dodijeljenoj stipendiji – Veronika Koprek, studentica sam treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

 

Skip to content