Odaberite
Potpisan ugovor za EU projekt „Zaželi za Petrijanec – faza III” vrijednosti 538.000,00 HRK (71.404,87 EUR)

Državna tajnica Marija Pletikosa i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar uručili su 29 ugovora vrijednih više od 26 milijuna kuna korisnicima Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“. Naime, Odlukom o financiranju Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, 11. listopada 2022. godine, odobren je projekt „Zaželi za Petrijanec – faza III”!

Nakon uspješno provedenog projekta prve faze Zaželi u Općini Petrijanec pod nazivom,  ZAŽELI – Pomoć u zajednici za starije osobe“ , vrijednosti je 2.179.443,20 kuna, a financiranog iz europskih sredstava u stopostotnom iznosu, čiji je nositelj bila Općina Petrijanec a koji je trajao od 30.srpnja 2018 – 30.siječnja 2021. te nakon Faze II provođenja projekta ZaŽeli čiji je nositelj bila Udruga umirovljenika Općine Petrijanec pod nazivom „Zaželi za Petrijanec 2020“ ukupne vrijednosti 925.800,00 kuna također financiranog u stopostotnom iznosu iz europskog socijalnog fonda a koji se provodio 15 mjeseci, odnosno od listopada 2020. do siječnja 2022. godine, Općina Petrijanec kao nositelj projekta prijavila je projekt na natječaj „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“.

– Važan segment uz zapošljavanja ciljane i ranjive skupine žena u aktivnostima Poziva Zaželi jest da se potiče i socijalno uključivanje te povećanje razine kvalitete života za brojne starije i nemoćne osobe s područja Općine Petrijanec uz osiguranje osnovnih materijalnih potrepština. Projekt pod nazivom  „Zaželi za Petrijanec – faza III” uključuje ciljanu skupinu odnosno zapošljavanje 11 nezaposlenih žena, najviše s srednjoškolskim obrazovanjem, te 66 krajnjih korisnika odnosno starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju, a provoditi će se na području općine Petrijanec u cilju uključivanja žena u nepovoljnom položaju na tržište rada kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici, kako bi se osnažio i unaprijedio njihov radni potencijal i smanjio rizik od siromaštva, te ujedno potaknula socijalna uključenost i povećala razina kvalitete života krajnjih korisnika. Uključivanje teže zapošljivih žena na tržište rada kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici, kako bi se prije svega osnažio i unaprijedio njihov radni potencijal i smanjio rizik od siromaštva, te ujedno potaknula socijalna uključenost i povećala razina kvalitete života krajnjih korisnika. Projekt se provodi tijekom 8 mjeseci uz zapošljavanje žena na 6 mjeseci – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec

 

  • Nositelj projekta:  Općina Petrijanec
  • Obavezni partneri: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Varaždin, Centar za socijalnu skrb Varaždin
  • Partner projekta: Udruga umirovljenika Općine Petrijanec
  • Projekt „Zaželi za Petrijanec – faza III“ – vrijednost projekta: 538.000,00 HRK (71.404,87 EUR);
  • Izvori financiranja: Europska unija i državni proračun
  • Sufinanciranje od strane prijavitelja: 0,00 kn

 

Projekt ima zapravo dvostruku socijalnu komponentu važnu za našu općinu. Prva je da će biti zaposleno 11 žena ciljanih skupina koje se teže zapošljavaju na tržištu rada, a druga jest briga o socijalno osjetljivim osobama, korisnicima projekta. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.  Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Provođenje projekta očekuje se od prosinca 2022. godine.

 

Skip to content