Odaberite
Primopredaja kombi vozila DVD-u Majerje

U dobrovoljnom vatrogasnom društvu Majerje u subotu, 8. listopada održana je svečana primopredaja novijeg vatrogasnog kombi vozila.

Nakon intoniranja himni, prisutne je pozdravio predsjednik DVD-a Majerje Stjepan Papec dok je tajnik Matej Posavec u kratkom izvješću objasnio put do nabavke novijeg vozila. Nakon toga načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec predao je ključeve vozila zapovjedniku Josipu Posavcu.

Načelnik je istaknuo kako je ovo četvrto vozilo koje je zamijenjeno u VZO Petrijanec u protekle tri godine a uz ulaganja u infrastrukturu odnosno vatrogasne domove u planu je, odnosno već je započeta realizacija nabavke potpuno novog navalnog vozila za centralni DVD Petrijanec.

Prisutne je pozdravila predsjednica VZO Petrijanec Nataša Šincek napomenuvši da je  VZO Petrijanec u 2021. godini, dobivenim novim vozilom od HVZ-a za DVD Petrijanec, praktički dobio dva vozila, budući da je kombi iz Petrijanca ostao unutar općine Petrijanec, odnosno doniran je DVD-u Majerje.

Uz primopredaju vozila, obilježeno je i četrdeset godina bratimljenja s PGD Radomerje te su u to ime prisutnima obratio i njihov predsjednik Branko Novak čestitavši domaćim vatrogascima na novom vozilu uz želju da ga što manje koriste za intervencije. Također, u ime Mjesnog odbora Majerje vatrogascima je na svemu što rade za dobrobit zajednice zahvalio predsjednik Valentino Mateuš.

DVD Majerje preuzeo je kombi u svibnju 2021. godine no zbog mjera koje su bile na snazi zbog pandemije, svečana primopredaja je malo odgođena.

Vozilo Renault Trafic, 2021. godište, stiglo je iz centralnog društva DVD-a Petrijanec, donacijom, budući da je DVD Petrijanec 4.svibnja 2021. godine preuzeo novo kombi vozilo, jedno od šest, koja su stigla iz Hrvatske vatrogasne zajednice, a financirana su iz fonda Općekorisnih funkcija šuma, Ministarstva poljoprivrede. Na taj način, u Vatrogasnoj zajednici općine Petrijanec, umjesto planirane zamjene jednog kombi vozila u prethodnoj godini obnovljen je vozni park u dva društva.

Uz konstanta ulaganja u opremu, vozila i infrastrukturu dobrovoljnih vatrogasnih društava sljedeće godine u planu je završetak nabavke i nadogradnje potpuno novog navalnog vozila za DVD Petrijanec, vrijednog više od 1,5 milijuna kuna.

 

Skip to content