Odaberite
ECOAGRO fazanerija d.o.o. izlagač na sajmu AGRA u Gornjoj Radgoni

U periodu od 20. do 25. kolovoza 2022.g. ECOAGRO fazanerija d.o.o. bila je jedan od izlagača na sajmu AGRA u Gornjoj Radgoni.

ECOAGRO je u posljednje dvije godine započeo s obnovom cijele fazanerije i cilj im je već iduće godine doći na kapacitet proizvodnje od 100.000 komada fazanske divljači godišnje. Ujedno su započeli sa razvojem lovnog turizma pojedinačno ili za skupine lovaca uz organizaciju smješta, hrane i prijevoza.

Svakako ih posjetite na ovogodišnjem 25. Međunarodnom sajmu Priroda, lov, ribolov, turizam u Varaždinu od 07. do 09. listopada 2022.g.

Nastavljajući tradiciju uzgoja fazanske divljači 1952. godine izgrađena je i fazanerija s kapacitetom od 2000 fazana godišnje. Godine 1964. prešlo se na industrijski način proizvodnje. Sedamdesetih i osamdesetih godina prošloga stoljeća bile su najbolje godine, a ova je fazanerija bila najveći proizvođač pernate divljači u Hrvatskoj. U 90-im godinama prošlog stoljeća smanjuje se potražnja za pernatom divljači i tu počinju problemi, pa se proizvodnja skoro i ugasila. Danas je fazanerija u vlasništvu tvrtke Ecoagro, koja je investirala značajna sredstva u modernizaciju i renovaciju fazanerije.

Uzgoj fazanske divljači zahtijeva puno znanja i iskustva, koje je ipak očuvano zahvaljujući zaposlenicima iz okolice, koji su nekada i stvorili ovu fazaneriju u čijim se najboljim danima fazanska divljač uzgajala u čak 3,5 turnusa, znači prosječno 280 tisuća jednodnevnih fazanskih pilića.

Sajam je obišao i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

 

Skip to content