Odaberite
U Dječjem vrtiću “Bambi” Petrijanec održane tri edukacije za STEM vrtiće

Odgojiteljice iz DV Bambi, podružnica Petrijanec su u svibnju i lipnju u vrtiću imale prilike prisustvovati STEM edukacijama koje je vodio gospodin Robert Ljubek.
STEM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) aktivnosti pružaju predivnu priliku za učenje, otkrivanje i primjenu naučenih teoretskih znanja. STEM aktivnosti potiču kod djece strast za učenjem, a strast za učenjem je najveći poklon koji možemo dati svojoj djeci.

Prva edukacija:
Kako raditi sa 3 d olovkom?
Druga radionica :
Pčelice i robot
Treća edukacija:
Elektronika-jednostavni strujni krugovi

Odgojiteljice su dobile znanja i materijale koje će im pomoći u radu sa djecom.

Ono što kao odgojitelji, roditelji i lokalna zajednica trebamo jest  poticati djecu da slobodno istražuju, bez straha od pogreške, već s otvorenim i znatiželjnim umom. Mi trebamo biti uz njih kao modeli ponašanja koji će pokazati kako je zabavno učiti nove stvari i primjenjivati to znanje u svakodnevnom životu. U ranoj i predškolskoj dobi želimo  početi njegovati ljubav prema znanosti potičući djecu na znatiželju i postavljanje pitanja. Ovo je samo još jedan program koji smo organizirali sa našim vrtićem i zahvaljujem se svim odgojiteljicama koje su prihvatile ovu edukaciju i sudjelovale u istoj – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec

Vrijednost edukacije za odgojiteljice je bila 4600,00 kn dok je vrijednost opreme koju je financirala Općina 22.480,00 kn.

 

 

.

Skip to content