Odaberite
Načelnik Posavec sudjelovao u edukacijama o pametnim gradovima i općinama

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec je sudjelovao u edukaciji o pametnim gradovima i općinama naziva “Smart City Summit”, u organizaciji BSB Eventsa.

Uz načelnika Posavca, više od 300 sudionika i više od 20 predavača prisustvovalo je tri dana edukacijama. Summit je zamišljen na način da kroz predavanja i radionice, stvarne primjere iznesene kroz Smart City iskustvo, međusobno mentorstvo, te networking sudionicima prvenstveno pomogne u odgovaranju na pitanje “Jesu li pametni gradovi zaista pametni?”.

– Pametni gradovi i Smart City rješenja nisu više daleka budućnost, već se polako dotiču svih nas. Pritom ne govorimo samo o globalnoj, već i o lokalnoj razini čemu svjedočimo i sve većim brojem primjera pametnih rješenja iz susjedstva. Ponosan sam što smo ove godine dobili čak dvije Odluke za sufinanciranje pametnih općina i gradova uz 40% sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, baš za općinu Petrijanec, a o tim projektima ćemo uskoro i detaljnije obavijestiti javnost – rekao je Posavec.

Upoznavanje inovativnih rješenja

Inače, cilj ovog događanja je, prije svega, upoznavanje inovativnih rješenja, novih proizvoda i stvaranje mreže potencijalnih suradnika kako bi generirali nove poslovne suradnje. Sudionici se na Summitu informiraju o novim kretanjima na tržištu pametnih gradova, rješenjima i trendovima te razmijenjuju naučene lekcije i najbolje prakse s istomišljenicima ili institucijama javnog sektora.

Naime, Smart City Summit je koncept prema kojem uz inovativna rješenja mnoge jedinice lokalne i regionalne samouprave koriste širokopojasne stanične i bežične tehnologije kako bi se povezale i poboljšale infrastrukturu, učinkovitost, praktičnost i kvalitetu života za stanovnike, ali i za posjetitelje. Pametni gradovi koriste podatke i tehnologiju kako bi stvorili učinkovitost, poboljšali održivost, stvorili ekonomski razvoj i poboljšali čimbenike kvalitete života ljudi koji žive i rade u gradu.

Skip to content