Odaberite
Radno u Petrijancu: uređuje se groblje, a na EU fond prijaviti će se i novi rotacijski parking sa skoro 50 parkirnih mjesta

Općini Petrijanec radno je na više lokacija, a između ostalog, trenutno se odvijaju radovi na uređenju mjesnog grobljau Petrijancu.

Riječ je o nastavku prošlogodišnjeg ulaganja u groblje u Petrijancu vrijedno 560 tisuća kuna. Općina je projekt prijavila na natječaj Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad te iz mjere 7.4.1. Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju ostvarila bespovratna sredstva u iznosu od 280 tisuća kuna. Taj smo projekt uspješno završili i odobrena su na i isplaćena sredstva.

-Nakon monitoringa i pozitivne ocjene LAG-a nastavljamo s ulaganjem u treću stazu koju ćemo popločiti betonskim opločnicima odnosno tlakovcima. Na tu ćemo stazu isto tako staviti i rasvjetu, a prema stražnjem dijelu groblja izgradit ćemo i novu vodovodnu instalaciju kako bismo svim posjetiteljima omogućili pristup vode do njihovih pogrebnih mjesta – pojasnio je načelnik Željko Posavec.

Vrijednost ovih radova koji obuhvaćaju i vodovodne i električne instalacije i postavljanje betonskih opločnika i rubnjaka iznosi 330 tisuća kuna.

– Nastavit ćemo s projektom ulaganja u groblje, pa ćemo tako ovih dana prijaviti rotacijski parking na natječaj LAG-a i čekati odobrenje Agencije za plaćanje u poljoprivredi i ribarstvu. Radi se o parkiralištu s 47 parkirnih mjesta koje ćemo izgraditi kraj grobne kuće a za koji smo već ishodili sve potrebne uvjete sukladno Pravilniku o jednostavnim građevinama – rekao je Posavec dodavši kako vrijednost projekta iznosi gotovo 800 tisuća kuna s PDV-om, a u Općini očekuju odobrenje bespovratnih sredstava iz Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u iznosu od 292 tisuće kuna.

 

 

Skip to content