Odaberite
Četvrtu sezonu Klampotic lige osvojila ekipa 10 x team Cestica

Zahvaljujući sportskim entuzijastima, nogometnim zaljubljenicima, s područja općina Cestica i Petrijanec 2017. godine startala je rekreativna malonogometna Klampotic liga. Prve tri sezone natjecanje je održano s promjenjivima brojem ekipa, a zbog poznate epidemiološke situacije vezene uz koronavirus OCOVID-19, u sezoni 2020./2021. godine liga nije održana.

Nakon jednogodišnje stanke odlučeno je ipak, uz poštivanje propisanih epidemiolških mjera, da se liga nastavi pa je tako četvrta sezona Klampotic lige koja je započela 04. prosinca 2021. godine, a završne utakmice 14 kola igrane su u dvorani OŠ Cestica, u nedjelju 19. veljače 2022. godine, nakon čega se prišlo proglašenju rezultata i podjeli pehara, priznanja i nagrada.

U netom završenoj ligi sudjelovalo je sedam ekipa, a sve utakmice sudio je Mario Borak. Voditelje četvrte sezone Klampotic lige bio je Dražen Dugi, a nakon završene posljednje utakmice 14 kola, osvrt na završeno natjecanje dao je koordinator lige Neven Furjan. U ime općine Petrijanec čestitke organizatorima na dobroj organizaciji, i ekipama na postignutim rezultatima uputio je načelnik Željko Posavec, a u ime općine Cestica čestitke je u ime načelnika Mirka Korotaja uputio Ivan Bednjanić Bunić.

Prigodna nagrada za osvojene sedmo mjesto pripala je ekipi MNK Kolarovec, a nagradu sponzora za osvojeno šesto mjesto osvojila je ekipa MNK Vrtovi, dok je sastav MNK Lovrečan bio peti. Četvrto mjesto i nagradu od 1000 kn za nabavu sportske opreme osvojila je ekipa Yugo 45, a treće mjesto i nagradu od 2000 kuna dobio je sastav MNK Trpači. Drugo mjesto i nagradu od tri tisuće kuna osvojio je sastav CB 5, a nagradu od 4 tisuće kuna pripala je sastavu 10 x team Cestica, za osvojeno prvo mjesto čime su ujedno izborili pravo sudjelovanju na Socca prvenstvu Hrvatske u malom nogometu.

Četiri prvoplasirane ekipe nagrađene su i peharima, a priznanja su dodijeljena i najboljem strijelcu, igraču, golmanu i ekipi koja je imala najmanje kažnjenih igrača (Fair Play).

Tako je priznanje za najboljeg strijelca, za 33 postignuta pogotka dobio Dario Bubek iz ekipe CB 5, a nagradu za najboljeg igrača osvojio je Sandi Martan iz MNK Trpači. Nagradu za najboljeg golmana, odnio je Luka Domjan iz ekipe 10x team Cestica, a nagrada za Fair Play primila je ekipa MNK Lovrečan, koja je u 14 kola dobila samo jedan žuti karton.

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec istaknuo je zadovoljstvo povezivanjem dviju općina u ovu ligu koja je atraktivna i puna dobrih malonogometnih poteza. I ove godine podržali smo ligu financijskim sredstvima predstoji nam da organiziramo iduće godine i u našoj dvorani domaćinstva, što ove godine još nije bilo moguće. Čestitam svim pobjednicima, ekipama koje su nastupile ali čestitam i svim pojedincima na osvojenim nagradama – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Statistika Četvrte sezone Klampotic Lige (igrano od 4. 12. 2021. 19. 02. 2022.)

U 14 kola odigrane su 42 utakmice, a postignuta su ukupno 322 pogotka ( 7,6 po utakmici). Čak 72 igrača upisala su se u strijelce, a sudac Mario Borak podijelio je 23 žuta kartona i 1 crveni.

 

 

Skip to content