Odaberite
DVD Petrijanec održao 111. redovnu sjednicu Skupštine

Dobrovoljno vatrogasno društvo Petrijanec u subotu 5. veljače održalo je 111. redovnu sjednicu Skupštine koju je  otvorio i vodio predsjednik društva Darjan Lukaček. Nakon izbora radnih tijela Skupštine tajnica Andrijana Kolarić podnijela je izvješće o radu društva dok je zapovjednik Valentino Jovan podnio izvješće zapovjednika iz kojeg valja istaknuti da je u protekloj godini bilo 15 požarnih i 3 tehničke intervencije na što je ukupno utrošeno 133 sata rada vatrogasaca.

Nakon toga podnijeta su izvješća o financijsko-materijalnom poslovanju te Verifikacijskog povjerenstva kao i plan rada te financijski plan za 2022. godinu, a sva izvješća i planove članovi Skupštine prihvatili su jednoglasno.

Članovima DVD-a podijeljena su priznanja i odlikovanja pa je tako spomenicu za pedeset godina članstva u društvu primio Stjepan Golub, srebrnu plamenicu David Lukaček, brončane plamenice Boris Bačan, Marko Leskovar, Dominik Cestar, Luka Maltarski te David Nell, dok je brončanu medalju dobila Andrijana Kolarić. Dodijeljene su i plakete za poseban doprinos u radu i razvoju vatrogasnog društva Stjepanu Golubu (blagajnik od 1990. do 2021.), Franji Žmegaču (predsjednik NO u nekoliko mandata) te Franji Krfogecu (poseban doprinos u operativi). Prošle je godine, u prosincu, Počasni predsjednik društva Zvonko Mikac od Hrvatske vatrogasne zajednice odlikovan Poveljom i plaketom s likom Gjure Stjepana Deželića stoga mu u znak zahvale, na radu i požrtvovnosti, DVD poklanja ulje na platnu s motivom Petrijanečke župne crkve.

Prisutnima se u ime Općine Petrijanec obratio potpredsjednik Općinskog vijeća Općine Petrijanec Zvonko Bedenik koji je zahvalio vatrogascima na njihovom radu i suradnji te istaknuo niz brojnih aktivnosti koje provodi DVD Petrijanec tijekom godine.

Predsjednica VZO Petrijanec Nataša Šincek čestitala im je na zalaganju u protekloj godini, pohvalila rad s najmlađim članovima kao i s operativom koja je kroz dvije javne vježbe i 18 intervencija u protekloj godini pokazala veliku požrtvovnost i profesionalnost u obavljanju vatrogasnih zadaća.

Pod točkom razno, predsjednik društva još je jednom zahvalio svim članovima na organizaciji 110. obljetnice osnutka i neprekidnog djelovanja društva kao i svim sponzorima, posebno Općini Petrijanec, na donacijama koje su uveliko olakšale obilježavanje ovog jubileja.

Nakon sjednice Skupštine gledajući fotografije i snimke prisjetili su se kako je to bilo na 70-oj obljetnici osnutka Društva 1981. godine, na 95-oj 2006. te prošle godine na 110-oj obljetnici.

 

Skip to content