Odaberite
Stara škola u Petrijancu ubrzo će biti potpuno obnovljena

Pred Općinom Petrijanec još je jedan važan projekt.

U srijedu, 15. prosinca, u prostorijama Društvenog doma Petrijanec održan je uvodni sastanak, kao i potpisivanje ugovora s izvođačem za energetsku obnovu kulturnog dobra zgrade stare škole, koja se nalazi u središtu mjesta.

Naime, stara škola u Petrijancu izgrađena je 1868. godine te je objekt upisan u nepokretno kulturno dobro, a sada joj slijedi potpuna obnova. Navedena zgrada tlocrtne je površine 270,3 metra četvorna i ukupne građevinske bruto površine 1186,5 metara četvornih.

Fonda za zaštitu okoliša na temelju natječaja za ovaj je projekt odobrio milijun kuna, a ukupna vrijednost radova prelazi 4 milijuna kuna.

Na javnoj nabavi posao obnove stare škole dobila je tvrtka Kontura.

– Radovi počinju čim zatopli, a rok za njihovo izvođenje je 21 mjesec. Od Ministarstva kulture očekujemo dodatno sufinanciranje, a namjena zgrade će biti dogovorena zajedno s Ministarstvom kulture i konzervatorima, mi je ne možemo sami odrediti. Mislim da ćemo općinske službe nakon obnove preseliti u zgradu stare škole, a napraviti ćemo prostor za održavanje sjednica Općinskog vijeća. Onaj dio gdje je sada općinska zgrada na glavnoj ulici vjerojatno ćemo prenamijeniti u poduzetnički inkubator – rekao je Posavec.

Skip to content