Odaberite
Zapaljena treća adventska svijeća

Postupno paljenje svijeća na vijencima u vrijeme Adventa,  znak je približavanja blagdana Božića. Stoga je i na petrijanečkom Trgu, danas u predvečerje prije treće nedjelje došašća zapaljena treća svijeća na adventskom vijencu.

Treća adventska svijeća koja simbolizira svijeću pastira i svijeću radosti te veselja.

Danas su svojim pjevanjem razgalili naša srca i uveli nas u treći tjedan Adventa zbor Udruge Umirovljenika Općine Petrijanec.

Uz blagoslov i molitvu koju je predvodio naš župnik Ivan Sakač dana je svjetlost i trećoj svijeći. Župnik je također uputio i zahvalu svima koji su i danas sudjelovali u organizaciji paljenja  treće svijeće.

Nakon blagoslova, okupljeni su se ugrijali kuhanim vinom i čajem. Vidimo se i sljedeće subote u 18 sati kad palimo i zadnju advetsku svijeću.
„Adventski vijenac, oko kojeg smo se po treći put okupili, na kojemu su adventske 4 svijeće – jesu jasan znak u ovom predbožićnom vremenu. Njihova snažna vjernička poruka želi biti naš blagoslov. Svjetlo osvjetljava put, uklanja strah i povezuje nas u zajednicu. Ove četiri svijeće su kao stepenice po kojima se možemo penjati i stići do potpunog svjetla Božića. Zeleni vijenac označava život, a krug zajedništvo. Adventski vijenac je znak na da će tama i smrt biti pobijeđene – nadvladane – svjetlošću i životom.“
Skip to content