Odaberite
Položeni vijenci povodom blagdana Svih svetih
Prvoga dana mjeseca studenog svake godine obilježavaju se Svi Sveti – vjerski blagdan kojim se slave svi sveci, odnosno svi oni koji su svojim životom postignuli ideal kršćanskog života.

Dan nakon Svih svetih, 02. studenog,  obilježava se Dušni dan ili Dan svih vjernih mrtvih, kada se svi prisjećamo svojih dragih bližnjih koji više nisu među nama, ali smo s njima u našim mislima. Na njihova posljednja počivališta nosimo cvijeće kako bi im izrazili poštovanje i ljubav te palimo svijeće kako bi im osigurali svjetlost i toplinu duše.

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana, predstavnici općine Petrijanec su položili vijence i zapalili svijeće na centralnim križevima kod mjesnih groblja u Petrijancu i Novoj Vesi Petrijanečkoj, u spomen svim preminulim stanovnicima naše općine, kao i u spomen na poginule branitelje sudionike Domovinskog rata. Kao i svake godine vijenac su zajedno sa predstavnicima općine Petrijanec položili i predstavnici Udruge umirovljenika Općine Petrijanec kao i predstavnici braniteljske udruge kluba Petrijanec.

Kako će se u duhu obilježavanja ovog blagdana povećati koncentracija ljudi na posljednjim počivalištima, molimo sve naše stanovnike, da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera vezanih za aktualnu pandemiju bolesti uzrokovane koronavirusom (COVID-19). Nošenjem maski, izbjegavanjem grupnih ulazaka na groblje i redovnom dezinfekcijom ruku budite odgovorni i čuvajte svoje zdravlje i zdravlje svih oko vas.

Hvala vam!

 

Skip to content