Odaberite
70 godina humanog rada DVD-a Družbinec

Dobrovoljno vatrogasno društvo Družbinec svečano je obilježilo sedamdeset godina humanog rada. Proslava je održana 10.srpnja, a započela je mimohodom vatrogasaca Družbincem koji je vodio zapovjednik David Dombaj, da bi se nastavila svečanom sjednicom na kojoj je sve prisutne pozdravila predsjednica DVD-a Maja Plemenčić. Tajnik Tomislav Križnjak pročitao je prigodno izvješće o radu od osnivanja do danas iz kojeg valja istaknuti da je osnivačka skupština održana 2.prosinca 1951.godine u kući Jakoba Mihaline i društvo od tada neprekidno djeluje, trenutno sa devedesetak članova.

Nakon toga vatrogascima su na njihovoj obljetnici čestitali predsjednica Vatrogasne zajednice općine Petrijanec Nataša Šincek te zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Darko Majhen, koji su slavljenicima predali prigodne plakete. U ime Općine Petrijanec prisutnima se obratio zamjenik predsjednika Općinskog vijeća Zvonko Bedenik koji je istaknuo kako su vatrogasci uvijek bili nosioci općenito društvenog života u mjestima, uvijek spremni pomoći u bilo kakvim situacijama a pogotovo su bili glavna snaga stožera Civilne zaštite u posljednjih godinu i pol dana, prilikom provođenja mjera vezanih uz pandemiju.

Na samom kraju svečane sjednice podijeljene su zahvalnice članovima te organizacijama i sponzorima koji podupiru rad društva.

 

 

 

Skip to content