Odaberite
Lutkarska predstava u Društvenom domu Nova ves Petrijanečka

U nedjelju, 11.srpnja., djeca i njihovi roditelji, imali su prilike prisustvovati dječjoj lutkarskoj predstavi Uspavanka za Bellu u izvedbi Umjetničke organizacije Gllugl. Uspavanka za Bellu lutkarska je fantazija o životu pasa, kakvim bismo ga mogli vidjeti u našoj mašti. Naši su junaci stoga karakteri s ljudskim osobinama i životnim pričama. Priča je to, prije svega, o ljubavi, odanosti i prijateljstvu koje može savladati sve prepreke i nedaće. Djeca su imala priliku uživati i veseliti se sa mnogobrojnim likovima lutkama-te posvjedočiti kako su psi iznimno odani i puni ljubavi prema svojim vlasnicima, ali i naučiti kako se pravilno odnositi prema životinjama. Bilo je tu mnogo pouka, a šesdesetak posjetitelja otišlo je nasmijano svojim kućama.
Djeca su imala priliku i upoznati lutke te porazgovarati s glumcima poslije predstave. Predstavu je organizirala Udruga Nova Ves u srcu uz financijsku podršku Općine Petrijanec. U samu organizaciju bila je uključena i Osnovna škola Petrijanec, te Dječji vrtić Bambi Petrijanec.
Ovakve aktivnosti se planiraju kroz Udrugu i ubuduće, a sve s ciljem iskorištavanja prostorih i materijalnih kapaciteta koje Općina Petrijanec posjeduje kako bi društveni domovi ponovno postali centri kulture i razmjene znanja, ali i prostori kakvi u osnovi i jesu, javni i dostupni svima.
Udruga Nova Ves u srcu od 9.srpnja provodi i kreativni program KulturA i Mi, u koji je uključeno 10 djece s područja mjesta te sudjeluju u kreativnim radionicama gdje upoznaju razne tehnike rada, od šivanja, pletenja, decoupage i macrame tehnike te se upoznaju s mozaikom i grafikom. Program završava izložbom dječjih radova koja će se održati u listopadu 2021.

 

Skip to content