Odaberite
Učenici sudionici projekta „Želim voziti bicikl“ prošli kroz Petrijanec

U tijeku je realizacija projekta „Želim voziti bicikl“ koji provodi Biciklistički akademski sportski klub Vinica na čelu s Predsjednikom kluba, Branimirom Štimcem.

Biciklistički kamp provodi se uz partnerstvo Općine Petrijanec, Općine Vinica, Općine Cestica i Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, a u projektu sudjeluju i osnovne škole s tog područja.

Tijekom kampa učenici stječu znanja i iskustva u realnim prometnim situacijama kao što je vožnja po kolniku, vožnja po biciklističkoj stazi, vožnja u koloni, vožnja kroz rotor, vožnja kroz semafor te druge realne prometne situacije.

Nastavnici tjelesne i zdravstvene kulture  tijekom listopada, studenog i prosinca, motiviraju učenike svih razreda svoje škole  da sudjeluju na Državno natjecanju „Prometna Učilica“ (ucilica.skole.hr), a tijekom veljače i ožujka organiziraju i provode  Školska natjecanja Sigurno u prometu za učenike četvrtih petih i šestih razreda. U Prometnu Učilicu uključeno je 300-tinjak učenika, a u Sigurno u prometu 100-tinjak učenika iz naših škola. Nakon školskih natjecanja dvije djevojčice i dva dječaka ukupno njih 16 dolaze na biciklistički kamp u OŠ Vinica kako bi se pripremili za Županijsko natjecanja. Biciklistički kamp dolazi kao finale na sve dosadašnje aktivnosti.

Sukladno programu realizacije projekta, mladi biciklisti sa svojim mentorima prošli su na svojim biciklima i kroz Petrijanec.

Prometni policijski službenici  također su bili prisutni navedenom događaju.

Tom je prigodom podršku projektu dao i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, koji je istaknuo važnost ovog projekta. Projekt ima kontinuitet te se prošle godine provodio uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja te ovih triju općina, dok su ove godine općina Petrijanec, Vinica, Cestica i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina zajednički financirale provedbu ovog projekta a sve u cilju da se školska djeca upoznaju sa prometnim znakovima i pravilima te naravno da utječemo na njihove fizičke aktivnosti – rekao je načelnik Općine Petriajnec Željko Posavec

Ovim putem molimo sve sudionike u prometu da uvijek budu oprezni da poštuju prometne propise i pravila kako bi se broj prometnih nesreća sveo na minimum. Pripazimo na bicikliste a naročito na najmlađe koji se tek uče pravilno ponašati u prometu.

 

Skip to content