Odaberite
Online prijenos misnog slavlja iz župne crkve sv. Petra i Pavla u nedjelju 04.04.2021.g u 11:00 sati

Dragi vjernici, župljani župe Petrijanec,

Ovih dana na osobit način prisjećamo se događaja koji su promijenili tijek svijeta i vijeka. Događaja kojih se spominjemo u svakoj euharistijskoj žrtvi kad god ju slavimo. Događaja koji mijenjaju naš život. Ovih dana slavimo muku i smrt, a osobito vrhunac – uskrsnuće čovjeka i Boga koji je podnio dragovoljnu žrtvu ljubavi prema nama i cijelom čovječanstvu.

Isto tako, ovih se dana također nalazimo u okviru događaja koji mijenjaju tijek svijeta u vijeka. Događaji su to vezani uz pandemiju COVID-a koja je pogodila čitav svijet. Nažalost, u ovoj pandemiji postoji velik broj ljudskih žrtava. To je teško iskustvo proživljavanja muke i smrti, no ako želimo i onu treću stvarnost – uskrsnuće, izbavljenje iz ove situacije, i sami moramo doprinositi tome. U tome nam pomažu savjeti onih koji su stručnjaci za zdravlje kao i postrožene epidemiološke mjere. U tom duhu, Kristovom duhu poslušnosti, i mi smo dužni vršiti ono što se od nas traži.

Svjesni smo velikih okupljanja koja su nastupila s pojavom ljepšeg vremena i vazmenih blagdana, no i dalje ovo nije prilika za opuštanje i napuštanje preporučenoga.

Zbog toga, na blagdan uskrsnuća Gospodinova – Uskrs (Vazam) naša Općina Petrijanec i njezini suradnici svojim tehničkim znanjem i mogućnostima, a u cilju očuvanja zdravlja mještana osobito starijih, prenosit će na svojim stranicama misu u 11:00 sati iz župne crkve sv. Petra i Pavla.  Prijenos će se odvijati preko YouTube kanala, a link će biti dostupan na Facebook stranici Općine. Misu će predvoditi velečasni Ivan Sakač.

Ovim putem potičemo osobito mlade da odvoje dio svog vremena i omoguće svojim obiteljima, majkama i očevima, djedovima i bakama sudjelovanje u najsvetijem činu za nas vjernike – svetoj misi.

Skip to content