Odaberite
Modernizacija i asfaltiranje nerazvrstanih cesta na području Općine Petrijanec

Nakon sanacije i proširivanja cesta u Zelendvoru, koje su uslijedile nakon uvođenja kanalizacije u sklopu Aglomeracije, Općina Petrijanec nastavlja s modernizacijom nerazvrstanih cesta.

U prvom dijelu modernizirati će se produžetak ulice ulice Braće Radić u Petrijanecu (od tvrtke Nika Konstrukcije nadalje u dužini 110m), Vrtna ulica u Majerju i dio ulice Matije Gupca (Ovčarnica). Ukupno 1100m šljunčanih nerazvrstanih cesta će se modernizirati iz ovog projekta sufinanciranog iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinanciralo je projekt „Sanacija i modernizacija cesta – produžetak ulice Braće Radić u Petrijancu, dio ulice Matije Gupca u Majerju i Vrtna ulica u Majerju“ prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice sa 100.000,00 kn.

-Nama u Općini Petrijanec jedan od prioriteta je da svim našim građanima omogućimo jednake životne standarde, bez obzira na to u kojim dijelovima općine žive, a uvjeti za život ne smiju nimalo zaostajati za uvjetima kakve imaju stanovnici drugih općina ili gradova. Ne kaže se bez razloga da „ceste život znače”, a ove lokalne ceste mnogim su našim mještanima iznimno važne jer im omogućuju lakši dolazak do njihovih kuća te ujedno i povezuju pojedina naselja – kazao je načelnik Željko Posavec i dodao:

-Nove i modernizirane prometnice znače, dakako, i veću prometnu sigurnost, posebice za najranjivije skupine našega društva, zato me raduje što nastavljamo s takvim projektima.

Ceste su jedna od temeljnih komunalnih infrastruktura te nezobilazni čimbenik gospodarskog i svakog drugog razvoja. Intenzitet i karakter cestovnog prometa koji se danas odvija cestama postavlja pred nas sve veće zahtjeve za sigurnijim, bržim i udobnijim prometom. Uz ove prometnice koje će se sada asfaltirati prema prostornom planu Općina Petrijanec otvorena je stambena zona te su ove ulice djelomično naseljene.

Da bi postojeće nerazvrstane ceste na području općine Petrijanec  zadovoljile suvremene potrebe, nužno je osim redovnog održavanja ulagati u modernizaciju nerazvrstanih cesta.

Spomenimo da je u Vrtnoj ulici u Majerju 2018-e godine napravljena vodovodna mreža uz već postojeću kanalizacijsku mrežu, te da je u dijelu Ulice Matije Gupca ove godine napravljena i kanalizacijska mreža sa priključcima u sklopu projekta Aglomeracije.

 

Foto: Vrtna ulica – trenutačno stanje

Foto – Ulica Matije Gupca, Majerje “Ovčarnica”

 

Foto: Ulica B.Radić – Petrijanec

 

Skip to content