Odaberite
Obilježavanje 29.obljetnice postrojavanja 104. brigade Hrvatske vojske

Povodom obilježavanja 29. godišnjice postrojavanja prve naoružane postrojbe 104. brigade ZNG-a, Općina Petrijanec i Udruga pripadnika 104. brigade ZNG Varaždin i ove su godine planirali svečano obilježiti ovaj za brigadu, općinu, Varžadinsku županiju pa i šire, vrlo važan datum.

No, poradi epidemiološke situacije, obilježavanje i druženje pripadnika specijalne postrojbe 104. brigade je odgođeno, a okupljeni pripadnici postrojbe su s izaslanstvom Općine Petrijanec u kojem su bili zamjenik načelnika Ivan Dombaj, općinski vijećnici predstavnicima Udruge pripadnika 104. brigade dostojanstveno i s puno pijeteta prema poginulim pripadnicima postrojbe kao i svim poginulim u Domovinskom ratu položili vijence na novouređenom spomen obilježju u Zelendvoru, uz strogo pridržavanje protuepidemioloških mjera.

Okupljene je na početku skromne svečanosti pozdravio zamjenik predsjednika udruge Tihomir Hozmec.

Na samom kraju uspomene na 1991. godinu evocirao je ratni zapovjednik brigade pukovnik Ivan Rukljić koji se biranim riječima obratio hrabrim ljudima koji su 1991. godine ostavili svoja radna mjesta, svoje obitelji kako bi stali u obranu Domovine.

Foto i tekst: Udruga pripadnika 104. brigade ZNG Varaždin  

Skip to content