Odaberite
Obavijest Stožera civilne zaštite Općine Petrijanec o važenju propusnica

Budući da pojedini mediji izvještavaju o potpisanom sporazumu gradova i općina prema kojem za napuštanje mjesta prebivališta ili stalnog boravka unutar navedenih jedinica lokalne samouprave ne bi trebalo propusnice, obavještavamo javnost da na taj sporazum suglasnost moraju dati nadležni državni stožer i epidemiološke službe. Kako potrebne suglasnosti na potpisani Sporazum nisu pristigle, propisane mjere ostaju na snazi.

Molimo mještane da ne nasjedaju na napise koji tvrde suprotno te da se pridržavaju propisanih mjera zaštite i napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravka.

Stožer CZ Općine Petrijanec će, kao i do sada, o eventualnim izmjenama u propisanim mjerama i izdavanju propusnica odmah obavijestiti javnost putem naše službene web stranice.

Izdavanje propusnica je moguće je i dalje putem sustava https://epropusnice.gov.hr/

#ostanidoma

 

Priopćenje PU Varaždinske:

 

Obavještavamo građane da su jedinice lokalne samouprave na području Varaždinske županije, zaključile Sporazum o zajedničkom obavljanju poslova civilne zaštite od 9. travnja 2020. godine, o čemu su obavijestili javnost

Shodno Odluci o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj od 8. travnja 2020. godine, jedinice lokalne samouprave dužne su zatražiti od Nacionalnog stožera civilne zaštite, suglasnost za Sporazum o zajedničkom obavljanju poslova civilne zaštite.

S obzirom da od strane Nacionalnog stožera civilne zaštite nije dobivena suglasnost za spomenuti Sporazum, isti je još uvijek van snage te policijski službenici Policijske uprave varaždinske postupaju kao i do sada, što znači da građani i nadalje moraju posjedovati valjane propusnice za kretanje temeljem Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

https://varazdinska-policija.gov.hr/vijesti/postupanje-policije-vezano-uz-propusnice-za-kretanje/32949

 

Skip to content