Odaberite
Općina Petrijanec provodi mjere nacionalnog Stožera civilne zaštite

Stožer civilne zaštite Općine Petrijanec postupa po odlukama, uputama i preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u cilju prevencije širenja koronavirusa (COVID-19) na području Općine.

Od 16. ožujka 2020. zatvoreni su škola i dječji vrtić, a za sve roditelje koji nemaju mogućnost zbrinjavanja djece kod kuće, organizirano je dežurstvo, prvo u vrtiću u Petrijancu, međutim samo je jedno dijete stiglo na dežurstvo pa je dežurstvo radi bolje organizacije usmjereno u  podružnici u Sračincu Dječjeg vrtića Bambi (Dravska 40, Sračinec).

Odgođene su skupštine udruga, te sva javna okupljanja, predstave, sportski sadržaji i plesovi. Osigurana su dezinfekcijska sredstva u svim javnim prostorima i postavljene su obavijesti na oglasnim pločama i internetskim stranicama Općine Petrijanec o poduzimanju preventivnih mjera, a sve u cilju zaštite mještana.

Sukladno odluci Stožera civilne zaštite ograničavaju se društvena okupljanja, rad u trgovini, uslužnim djelatnostima te održavanje sportskih i kulturnih događanja.

– Zahvaljujem na suradnji svim ustanovama i objektima koji su postavili sredstva za dezinfekciju na svoje ulaze i koji su na primjeren način zaštitili svoje djelatnike, ali i svima koji poštuju i sve druge mjere prevencije – rekao je načelnik Željko Posavec te apelirao i na što manje okupljanja na sprovodima sukladno odluci nacionalnog Stožera civilne zaštite.

Stožer civilne zaštite Općine Petrijanec preporuča svim javnim službama da maksimalno reduciraju potrebu dolaska građana radi obavljanja radnji koje je moguće odgoditi te da dolazak građana na šaltere organiziraju na način da se u prostor za plaćanje pušta po jedna osoba, dok ostale osobe čekaju izvan zgrade. Takvu praksu uvele su mnoge institucije na području Općine Petrijanec ili i na području Varaždinske županije. Također se preporuča građanima da ne dolaze obavljati poslove koji nisu neophodni.

– Apeliramo na sve ljude da poštuju odluke i preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, ali i Općine Petrijanec. Ostanite u svojim kućama i smanjite socijalne kontakte. Svima nam je cilj sprječavanje daljnjeg širenja zaraze koronavirusom, a to je jedino moguće strogim pridržavanjem izdanih mjera. Zaštitimo sebe, ali i naše sugrađane koji su rizični. Vrijeme je da budemo solidarni, odgovorni i razumni – poručio je mještanima načelnik Petrijanca Željko Posavec.

Stožer Civilne zaštite Općine Petrijanec imao je u kratkom roku dvije sjednice, 09.ožujka 2020.e godine, i 19.ožujka 2020.e godine poštujući odredbe i odluke Stožera zaštite Republike Hrvatske i donoseći nove Odluke usklađene sa nacionalnim stožerom.

 

Sve Odluke Stožera civilne zaštite RH dostupne su na:

https://civilna-zastita.gov.hr/vijesti/vijesti/priopcenje-za-medije-stozera-civilne-zastite-republike-hrvatske-od-21-ozujka-2020-u-11-sati/2279

Sve nove Odluke Stožera civilne zaštite RH biti će objavljeni na:

https://civilna-zastita.gov.hr/

 

Aktualne provjerene informacije oko virusa mogu se naći na webu:
https://www.koronavirus.hr/

 

Igrališta su prazna – hvala svima na suradnji…

 

 

Pratimo zajedno oglasne ploče i službene objave:

 

Skip to content