Odaberite
Poziv na Skupštinu udruge „Mladi u Petrijancu“

Udruga „Mladi u Petrijancu“ Vas poziva na prvu Skupštinu nakon kraće pauze. Udruga se ponovno uspostavlja i kreće u organiziranje na području općine Petrijanec i šire uz suradnju lokalnih udruga i udruga za mlade iz šireg područja. Skupština se održava 13. ožujka 2020. u 19 sati u Lovačkom domu (Družbinec). Svi zainteresirani za uključivanje u rad Udruge su pozvani na sastanak Skupštine.

Udruga „Mladi u Petrijancu“ je osnovana krajem kolovoza 2007. godine. Cilj udruge je  podrška aktivnosti mladih prvenstveno u dobi od 15 do 35 godina, promicanje umrežavanja mladih sa sličnim organizacijama u zemlji i izvan, razvijanje kulture mladih i stvaranje uvjeta za njihovo uključivanje u donošenje važnih odluka od lokalnog i regionalnog značaja, potpora samozapošljavanju i zapošljavanju mladih, razvijati bolju komunikaciju sa mladima i među mladima, poticati umrežavanje s drugim organizacijama mladih, za mlade i ostalim dionicima u zajednici, razvijati političku, kulturnu, ekološku svijest među mladima kao temelj razvoja zajednice, poticanje humanitarnog djelovanja, volonterstva i društveno odgovornog ponašanja.

Udruga ostvaruje taj cilj sljedećim djelatnostima: informiranje, savjetovanje, poučavanje; organizacija javnih radionica, događanja i inicijativa (treninga, predavanja, diskusija, poduka, tribina, koncerata, humanitarnih akcija, manifestacija, edukativnih putovanja i drugih događaja); djelatnosti koje doprinose osnaživanju mladih u obliku inkubatora i coworking prostora; kontinuirano podučavanje mladih i ostalog lokalnog stanovništva kroz formalne i neformalne oblike cjeloživotnog obrazovanja; izdavanja knjiga i časopisa i drugih publikacija iz područja svoje djelatnosti; međusobno pomaganje i promicanje volonterskih aktivnosti; djelatnosti usmjerene na organizaciju slobodnog vremena za mlade; ostale djelatnosti kojima se ostvaruju ciljevi Udruge sukladno zakonu.

 

Skip to content