Odaberite
Udruga umirovljenika Općine Petrijanec održala 25.-u redovnu sjednicu skupštine

Članovi Udruge umirovljenika Općine Petrijanec održali su u Društvenom domu Petrijanec redovnu izvještajnu godišnju skupštinu koja je započela izvođenjem himne te minutom šutnje u čast preminulim članovima Udruge. Skupštini su, uz načelnika g. Željka Posavca, prisustvovali i predsjednica Saveza Udruga umirovljenika Varaždinske županije gđa. Jadranka Bahlen te predstavnici i predsjednici Udruga umirovljenika iz drugih općina među kojima je i prvi puta prisustvovala i predsjednica Udruge Malog Bukovca Marija Balija sa dramskom sekcijom koja je izvela igrokaz za sve prisutne.

Skupštinu je otvorio predsjednik Udruge umirovljenika Općine Petrijanec g. Stanislav Hrešć početnim pozdravom svih prisutnih. Nakon usvajanja Dnevnog reda, podnijeto je Izvješće o radu Udruge u 2019. godini koje je iznio predsjednik Udruge g. Stanislav Hrešć. Izvješće o financijskom poslovanju za 2019. godinu podnijela je blagajnica Udruge gđa. Zdravka Rodeš, dok je Izvješće Nadzornog odbora za 2019. godinu podnijela gđa. Marija Jurajec. Sva izvješća jednoglasno su prihvaćena. Tijekom 2019. godine članovi Udruge, koja broji 140 članova, bili su vrlo aktivni, organizirano je nekoliko zajedničkih izleta i druženja s članovima drugih udruga umirovljenika te su sudjelovali u manifestacijama koje je organizirala Općina ali i druge udruge. U svom radu Udruga posebnu pažnju posvećuje socijalnom pitanju svojih članova te se tijekom godine redovno obilaze bolesni članovi. Nakon prihvaćanja izvješća, podnijeti je plan rada za 2020. godinu gdje Udruga i ove godine planira nastaviti s organizacijom zajedničkih izleta i druženja, brigom za bolesne i nemoćne članove, praćenjem natječaja i prijavom na projekte kako bi se došlo do dodatnih izvora financiranja.

Na samome kraju prisutnima se obratila predsjednica Saveza Udruga umirovljenika Varaždinske županije gđa. Jadranka Bahlen te načelnik Općine Petrijanec g. Željko Posavec. Načelnik Općine Petrijanec pozdravio je članove i goste i zahvalio Udruzi na  aktivnom uključivanju u sve programe i manifestacije koje provodi općina, izrazio je zadovoljstvo njihovim radom i pruža im punu podršku u daljnjem radu. Istaknuo je kako je izrazito zadovoljan da su prošle godine osigurana sredstva u proračunu Općine Petrijanec kojima su se isplaćivale novčane potpore umirovljenicima s mirovinama nižim od 1.500,00 kn za vrijeme božićnih i uskršnjih blagdana. Općina redovito prijavljuje udrugu umirovljenika na razne natječaje pa je tako početkom ove godine udruzi odobren projekt od strane Ministarstva za demografiju,socijalnu politiku i mlade. Udruga Umirovljenika slavi 25 godina od osnivanja ove godine. Osnivači udruge su: Franjo Kranjčić, Franjo Potočnjak, Josip Mikulek, Stanislav Hrešć, Ivan Siročić, Krpač Mijo, Šincek Josip, Mudri Mirko i Cupar Tomo. Zahvalnicu od udruge primili su: Franjo Kranjčić, Franjo Potočnjak.

 

Skip to content