Odaberite
Radionica LAG-a o  o natječaju za Tip operacije 4.1.1. – Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstva u srijedu u 18 sati

Na sjednici Upravnog odbora Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad, koja je održana u Lepoglavi, u utorak, 5. studenoga, donijeta je odluka o raspisivanju natječaja za Tip operacije 4.1.1. – Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstva.

Ovaj je natječaj iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske namijenjen velikim poljoprivrednim proizvođačima koji su upisani u Upisnik poljoprivrednika s područja Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad, čija je ekonomska vrijednost veća od 8.000 eura.

Ukupni iznos raspoloživih sredstava po ovom natječaju LAG-a Sjeverozapad iznosi 654 tisuća i 308 kuna, a prijavitelji mogu ostvariti potporu od 5.000 do 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, uz intenzitet potpore do 50 posto prihvatljivih troškova projekta.

Bespovratna sredstva korisnicima će biti dodijeljena za restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, kako bi se poboljšala ukupna učinkovitost i održivost poljoprivrednih gospodarstava, koja uključuje i zaštitu okoliša te prilagodbu klimatskim promjenama, te kako bi se smanjili troškovi proizvodnje i poboljšala kvaliteta poljoprivredne proizvodnje na području Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Kriteriji za dodjelu sredstava slični su onima na nacionalnoj razini za provedbu ovoga tipa operacija. Za razliku od natječaja za Tip operacije 6.3., ovaj je natječaj namijenjen isključivo za razvoj poljoprivredne proizvodnje, a temeljem kriterija posebno će se stimulirati mladi poljoprivredni proizvođači te poljoprivrednici koji se bave ekološkom proizvodnjom, odnosno oni koji proizvode zaštićene poljoprivredne proizvode i proizvode s oznakom izvornosti.

Zainteresirani poljoprivredni proizvođači zahtjev za potporu mogu podnijeti od 25. studenoga do 15. siječnja sljedeće godine.

Više informacija o natječaju dostupno je na mrežnoj stranici LAG-a Sjeverozapad (www.lagsz.hr), a Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad organizirat će i dvije radionice na kojima će potencijalni korisnici bespovratnih sredstava dobiti detaljnije informacije vezane uz provedbu natječaja.

Prva radionica bit će organizirana u prostorijama Općine Vidovec na Trgu svetog Vida, u utorak, 12. studenoga, a druga dan kasnije – 13. studenog, u društvenom domu u Petrijancu. Radionica će početi u 18 sati. 

Skip to content