Odaberite
Održana 5. Biciklijada Vinica-Varaždinbreg sudionici biciklijade su se zaustavili u Zelendvoru i u Novoj Vesi

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u povodu obilježavanja 28. godišnjice oslobođenja Grada Varaždina i Varaždinske županije u nedjelju, 22. rujna, organizirala je 5. Biciklijadu Vinica-Varaždinbreg.
Ruta Biciklikjade od Vinice do Varaždinbrega usko je vezana uz Domovinski rat i povezuje značajnija mjesta u Varaždinu i njegovoj okolici koja su imala svoju značajniju ulogu u Domovinskom ratu i Varaždinskim danima rata, te obrani Republike Hrvatske.

Start je bio u Vinici u 10 sati, a potom se se sudionici biciklijade zaustavili u Zelendvoru i Novoj Vesi,pa su nastavili do Sračinca, vojarne 7. gardijske brigade u Optujskoj ulici u Varaždinu, Trnovca i Gornjeg Kneginca s ciljem u ŠRC Mozdernjak.

U Zelendvoru i Novoj Vesi sudionike biciklijade dočekali su članovi Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Kluba Petrijanec i načelnik Općine Petrijanec Posavec Željko koji su prigodnim riječima izrazili dobrodošlicu svim sudionicima.

Organizatori ovom rekreativnom utrkom obilježavaju i Europski tjedan kretanja (European Mobility Week – EMW) koji se obilježava svake godine od 16. do 22. rujna u cijeloj Europi, u organizaciji Europske komisije (Glavne uprave za okoliš i Glavne uprave za mobilnost i promet Europske komisije) i obuhvaćeno preko 1.000 gradova, a posvećen je održivom kretanju i mobilnosti.

 

Skip to content