Odaberite
Skupština Udruge umirovljenika Općine Petrijanec

Članovi Udruge umirovljenika Općine Petrijanec održali su u Društvenom domu Petrijanec redovnu izvještajnu godišnju skupštinu koja je započela izvođenjem državne himne te minutom šutnje u čast preminulim članovima Udruge. Skupštini su, uz načelnika g. Željka Posavca, prisustvovali i predsjednica Saveza Udruga umirovljenika Varaždinske županije gđa. Jadranka Bahlen te predstavnici i predsjednici Udruga umirovljenika iz drugih općina.

Skupštinu je otvorio predsjednik Udruge umirovljenika Općine Petrijanec g. Stanislav Hrešć početnim pozdravom svih prisutnih. Nakon usvajanja Dnevnog reda, podnijeto je Izvješće o radu Udruge u 2018. godini koje je iznio predsjednik Udruge g. Stanislav Hrešć. Izvješće o financijskom poslovanju za 2018. godinu podnijela je blagajnica Udruge gđa. Zdravka Rodeš, dok je Izvješće Nadzornog odbora za 2018. godinu podnijela gđa. Marija Jurajec. Sva izvješća jednoglasno su prihvaćena. Tijekom 2018. godine članovi Udruge, koja broji 130 članova, bili su vrlo aktivni, organizirano je nekoliko zajedničkih izleta i druženja s članovima drugih udruga umirovljenika. U svom radu Udruga posebnu pažnju posvećuje socijalnom pitanju svojih članova te se tijekom godine redovno obilaze bolesni članovi. Nakon prihvaćanja izvješća, podnijeti je plan rada za 2019. godinu gdje Udruga i ove godine planira nastaviti s organizacijom zajedničkih izleta i druženja, brigom za bolesne i nemoćne članove, praćenjem natječaja i prijavom na projekte kako bi se došlo do dodatnih izvora financiranja, a u planu je i osnivanje pjevačkog zbora umirovljenika.

Na samome kraju prisutnima se obratila predsjednica Saveza Udruga umirovljenika Varaždinske županije gđa. Jadranka Bahlen te načelnik Općine Petrijanec g. Željko Posavec. Načelnik Općine Petrijanec pozdravio je članove i goste i zahvalio Udruzi na uspjehu u radu, zadovoljan je njihovim radom i pruža im punu podršku u daljnjem radu. Istaknuo je kako je izrazito zadovoljan da su prošle godine osigurana sredstva u proračunu Općine Petrijanec kojima su se isplaćivale novčane potpore umirovljenicima s mirovinama nižim od 1.500,00 kn. Također, istaknuo je kako je Udruga umirovljenika dobila financijska sredstva od Hrvatske elektroprivrede na natječaju „Svjetlo na zajedničkom putu“ te od Varaždinske županije za projekt „Uključimo isključene.“ Provedeni projekti bili su u svrhu povećanja socijalne uključenosti starijih i nemoćnih osoba te poboljšanja zdravstvenog stanja starijih osoba kroz rekreaciju i češće zdravstvene preglede. Istaknuo je i kako Općina Petrijanec provodi projekt „Zaželi – pomoć u zajednici za starije osobe“ kojim se također brine o starijim i nemoćnim osobama. Na projektu je zaposleno 10 žena – gerontodomaćica koje obilaze korisnike te obavljaju poslove pomoći u kući starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju kao što su: pomoć u kupovini i dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvu korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora i slično.

 

Skip to content