Odaberite
Općini Petrijanec više od dva milijuna kuna za projekt “Zaželi”

Više od dva milijuna kuna iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava stiže Općini Petrijanec za projekt “Zaželi-pomoć u zajednici za starije osobe”. Riječ je o projektu u sklopu kojeg će se 10 nezaposlenih žena s područja općine osposobiti i skrbiti o nekoliko desetaka samačkih domaćinstava također na području općine.

Projekt, ukupne vrijednosti 2.179.448 kuna, Općina provodi u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Varaždin te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Regionalni ured Varaždin, a načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec je ugovor o dodjeli sredstava s resornim ministrom Markom Pavićem potpisao protekli ponedjeljak, 30. srpnja, u Ravnoj Gori. Inače, projekt traje 30 mjeseci.
– Projektom će se obrazovati, odnosno osposobiti i uključiti na tržište rada 10 žena starijih od 50 godina, s nižim stupnjem obrazovanja i otežanim uvjetima zapošljavanja. Uz smanjenje nezaposlenosti, projekt će ujedno doprinijeti i borbi protiv siromaštva te prevenciji prerane institucionalizacije i poboljšanju kvalitete života osoba starije životne dobi, osoba u nepovoljnom položaju te osoba s invaliditetom s područja općine kroz pružanje potpore i podrške u svakodnevnom životu – pojasnio je Posavec.
Općina za provođenje spomenutog projekta neće morati osigurati dodatna sredstva u proračunu budući da se sredstva za zapošljavanje te pomagala za gerontodomaćice poput bicikala i ostale opreme u potpunosti financiraju iz ovog projekta.

– Trudili smo se što bolje iskoristiti sredstva predviđena natječajem za ovaj projekt i jako smo zadovoljni što smo dobili sredstva od ministarstva. Ovo je s jedne strane odlična prilika da se žene zaposle, a s druge strane da pomognu i našim starijim sumještanima – rekao je Posavec. Inače, osim 10 žena i njihovih primanja, u projektu će se zaposliti još dvije osobe – jedna za vođenje projekta, a druga kao administrator projekta.

Varaždinske Vijesti

 

Skip to content