Odaberite
KUD Petrijanec nastupio u Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin

Dramska amaterska skupina “Ka Te Briga Mi” iz Petrijanca i Folklorna skupina KUD-a Petrijanec na svojoj je maloj turneji s predstavom “Imaginarija za laku noć” razveselila korisnike Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin.

Svojom predstavom do suza su nasmijali korisnike Doma, a za štih zagorskog zavičaja pobrinuli su se folkloraši uz pratnju tamburaša. Dramski amateri na svoj su način prikazali popularne bajke braće Grimm. Kostimografijom, mješavinom književnog jezika i kajkavskog dijalekta, pokretima i ekspresijama lica, izazivali su salve smijeha kod korisnika Doma.

– Na zadovoljstvo korisnika Doma i dramskih amatera ove iznimno simpatične skupine, dogovoren je ponovni susret s uprizorenjem nekih drugih njihovih djela kojims će zasigurno opet ugodno iznenaditi. Nakon mnogo smijeha, članovi Folklorne skupine u pratnji tamburaša izveli su nekoliko zagorskih kola čime su srca korisnika bila u potpunosti ispunjena – istaknula je v.d. ravnateljice doma Vesna Vidović-Oreški.

Spomenimo i to da je Martina Gazdek, mlada profesorica francuskog i latinskog jezika, na Večeri kazališnih amatera, primila Županijsko priznanje za najbolju adaptaciju teksta amaterske dramske družine KUD-a Petrijanec “Imaginarij za laku noć”. Ovom prigodom iskreno čestitamo Martini Gazdek ali i dramskoj skupini KA TE BRIGA MI na još jednoj uspješnoj predstavi.

Skip to content