Odaberite
BOŽIĆNI KONCERT I ŽIVE JASLICE U PETRIJANCU

U subotu, 23. prosinca u organizaciji KUD Petrijanec održan je božićni koncert u župnoj crkvi svetih Petra i Pavla u Petrijancu .Raznolik i vrlo lijep program činile su prigodne skladbe domaćih i stranih autora.
Božićni koncert tradicionalno pripremaju pjevači i svirači KUD Petrijanec. Ove godine publika je mogla uživati u izvedbi Mješovitog pjevačkog zbora KUD -a Petrijanec sa solisticama Ivom Oreški i Paulom Bačan i Dječjeg pjevačkog zbora Osnovne škole Petrijanec pod ravnanjem prof. Melite Bastalec, Ženske vokalne skupine “Erato” koju vodi gospođica Ana Kranjčić, Tamburaškog orkestra KUD -a Petrijanec pod vodstvom gospodina Franje Plantaka i sopranistice Bernardice Bačan. U dijelu programa sudjelovali su i članovi folklorne sekcije KUD -a Petrijanec. Klavirsku pratnju donio je prof. Danijel Oto.
Božićni koncert je svake godine, pa tako i ove, okupio velik broj posjetitelja koji su uživali u izvedbi božićnih pjesama. Među brojnom publikom, roditeljima i prijateljima bili su i dožupan g. Tomislav Paljak, ravnateljica OŠ Petrijanec, Valerija Paljak, kao i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.
Prije samog koncerta održan je scenski prikaz živih jaslica, koji je oduševio sve generacije, od najmlađih pa do onih u ”zlatnim” godinama. S puno ljubavi i truda dramska sekcija KUD Petrijanec ” Ka te briga mi” pripremila je i izvela vrlo vjeran prikaz Isusovog dolaska na svijet.

Kako je izgledao ovogodišnji božićni program KUD -a Petrijanec sastavljen od uprizorenja betlehemske štalice i božićnog koncerta pod nazivom ” Veselje ti navješčujem ” možete pogledati u galeriji fotografija.

Skip to content