Odaberite
U iščekivanju Božića

Ususret Božiću i njegovom obilježavanju kao najradosnijeg kršćanskog blagdana mnogi se pripremaju uz poštivanje običaja i tradicije, pjevanjem, uprizorenjem Kristovog rođenja, posjećivanjem bližnjih, starijih i nemoćnih kako bi Božić dočekali bogati duhom i dobročinstvima prema onima koje volimo.

U općini Petrijanec dobri ljudi, dobrom voljom sudjeluju u nekoliko aktivnosti i događaja kojima donose radost u mnoga srca svatko na svoj način. Dramska skupina “Ka Te Briga Mi” KUD-a Petrijanec uprizorila je žive jaslice na manifestaciji „Božić u Sračincu“, a ponoviti će isto 26.prosinca kod kapele u Novoj Vesi. Zbor i tamburaši Kud-a Petrijanec su prošlu nedjelju sudjelovali na priredbi u Poljani Biškupečkoj, dok tradicionalni božični koncert pripremaju u župnoj crkvi sv.Petra i Pavla u Petrijancu dana 27.12.2016.

Članice župnog Caritasa u brizi za druge  posjećuju potrebite i bolesne osobe podijelivši pri tome stotinjak prigodnih paketa koje su same pripremile.

Udruga Petrovke održala je Božićnu radionicu na temu izrade tradicionalnih ukrasa i kićenja božićnog drvca. Djeca iz vrtića izrađivala su ukrase od komušine, repe, celofana i krep papira. Pripremila su košaru punu plodova kako bi nam svima bila plodna godina, a naučili su kako se  mijesi tradicionalan kolednjak.  Uz ova događanja može se zaključiti da ljudi u našem kraju poštuju tradiciju i običaje kako bi ih prenijeli na mlađe generacije.

Skip to content