Odaberite
VZO Petrijanec obilježila dan vatrogasaca

Članovi Vatrogasne zajednice općine Petrijanec u koju je udruženo pet dobrovoljnih vatrogasnih društava – DVD Petrijanec, DVD Družbinec, DVD Majerje, DVD Nova Ves i DVD Strmec Podravski, već tradicionalno su u srijedu 4.svibnja obilježili blagdan svetog Florijana i dan vatrogasaca.

Nakon postrojavanja ispred vatrogasnog doma u Petrijancu koje je izvršio zapovjednik VZO Petrijanec, više od šezdeset vatrogasaca krenulo je prema Župnoj crkvi sv.Petra uz pratnju limene glazbe DVD-a Vidovec.  Nakon svete mise koju je održao vlč.Ivan Sakač vatrogasci su zajedno s ostalim mještanima procesijom krenuli prema kipu sv.Florijana gdje su se pomolili za sve preminule vatrogasce.

Obilježavanje dana vatrogasaca nastavljeno je u vatrogasnom domu u Družbincu gdje su sve prisutne pozdravili predsjednica VZO Petrijanec Nataša Šincek i zapovjednik VZO Petrijanec Krunoslav Jovan te načelnik općine Petrijanec Vladimir Kurečić. Tom prilikom podijeljena su uvjerenja za „voditelje vatrogasne mladeži“ koja su primili David Lukaček i Dominik Cestar iz DVD-a Petrijanec te Nadica Matečko i Sanja Martinčević iz DVD-a Nova Ves.

S vatrogascima su njihov dan proslavili i predsjednik općinskog vijeća Općine Petrijanec Josip Bačan, zamjenik načelnika Josip Rožmarić te počasni predsjednik VZO Petrijanec Slavko Belščak.

 

 

Foto: Marijan Šincek

 

Skip to content