Odaberite
Uz cvijeće nam je ljepše

Udruga „Mentor“ je dana 27.4.2016 g. učenicima Osnovne škole Petrijanec u sklopu inicijative „Učim-sadim-poklanjam osmijeh“ održala edukativnu radionicu o pripremi i načinu sadnje cvjetne gredice. Predavanje je održano od strane dipl.agr. Kristine Geci Smoljo  iz tvrtke „Poljodom“.  Uz stručne savjete o brizi za cvijeće, učenici su imali prilike upoznati se sa članovima udruge „Mentor“ kao i ciljevima osnivanja udruge. U prvom dijelu radionice  predstavljena je i Srednja škola Arboretum Opeka iz Vinice dok je svoje pozitivno iskustvo školovanja  u toj školi ispričala bivša učenica.

Naglasak na edukativnom dijelu radionice bio je na velikom poljoprivrednom potencijalu lokalnog područja, sa svrhom većeg zapošljavanja, poticanja eko organskog uzgoja, poticanju zdrave prehrane, očuvanja i zaštite okoliša, boljeg socijalnog statusa lokalnih sredina te dobrobiti ljudi koji žive i rade na tim područjima ili ih posjećuju.

Inicijativa je pokrenuta u suradnji zajedno sa partnerima OŠ A.K.Miošića Donja Voća, OŠ Petrijanec, OŠ Vidovec, Poljodom d.o.o. Ivanec, Rasadnik Krklec Budislavec, Pilana IvanBanfić Donja Voća, OPG Žmegač Donja Voća, „Kolačić sreće“ Majerje te „Best Time Studio“ Lepoglava.

U praktičnom dijelu radionice svi sudionici su zajedno, uz stručnu pomoć, zasadili cvijeće u pripremljene drvene forme cvjetnih gredica koje svojim izgledom odsmijehuju i izmamljuju poglede djece i  prolaznika.

Udruga “Mentor”

 

 

 

 

Skip to content