Odaberite
Ekološka akcija čišćenja okoliša

Ove subote 02. travnja 2016. godine, u organizaciji Općine Petrijanec i Udruge „Mladi u Petrijancu“ održana je ekološka akcija čišćenja okoliša na području općine. Prikupljanje otpada na ovakav način je, nažalost, i dalje potrebno zbog nesavjesnih ljudi koji i dalje odbacuju smeće na nedopustiv i necivilizirani način usprkos tome što je na području općine uspostavljeno organizirano zbrinjavanje i razvrstavanje otpada na „kućnom pragu“ preko ovlaštenog koncesionara „Čistoća“.

U akciju čišćenja su se uključili članovi dobr ovoljnih vatrogasnih društava, članovi mjesnih odbora te  udruge koje djeluju na području općine (lovci, ribiči, branitelji, nogometni klubovi…). Tako su očišćene površine uz prometnice u naseljima i izvan naselja, oko dječjih i nogometnih igrališta, uz poljske puteve, šumarke i ostale površine. U akciji je sudjelovano 80-tak mještana. Prikupljeni otpad je preuzeo ovlašteni koncesionar na daljnju obradu. Također su u svakom naselju na javnim površinama posađena i ukrasna stabla javora i likvidambra. Nakon završetka radne akcije čišćenja, za sve sudionike je organizirano druženje (uz hranu i piće) na Sportskom centru „Orač“ u Petrijancu.

Ovim putem zahvaljujemo se svim sudionicima na doprinosu i uloženom trudu za očuvanje našeg okoliša, prirode i planeta Zemlje koje je naše zajedničko dobro!

Ekološka kriza je ponajprije kriza morala i zbiljski prezir spram čovjeka (Papa Ivan Pavao 2.)

 

 

 

Skip to content