Odaberite
Samozapošljavanje uz Projekt “Mentor”

Općina Petrijanec u partnerstvu Općina Donje Voće i Vidovca, Regionalnog ureda zavoda za zapošljavanje  te Udruge „Franjo Koščec“ iz Varaždina je provedbom   projekta „Mentor“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda  u sklopu IPA programa za Republiku Hrvatsku, komponenta IV. Razvoj ljudskih potencijala, grant shema „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza II.,  preuzela aktivnu ulogu u organizaciji i provođenju radionica za nezaposlene osobe u cilju njihove povećane zapošljivosti.
Tijekom provedbe projekta „Mentor“ Ivana i Ana Mihin kao polaznice radionica o samozapošljavanju preuzelu su inicijativu za samozapošljavanjem  te su uz pomoć trenerica detaljno razradile svoj poslovni plan.
U sklopu radionica za samozapošljavanje održano je nekoliko predavanja od straneHrvatskog zavoda za zapošljavanje o oblicima potpore uz mjere “Tvoja inicijativa – tvoje radno mjesto“, Tvoja inicijativa – tvoje sezonsko radno mjesto i Tvoja inicijativa – tvoje radno mjesto u zelenom gospodarstvu, iz Međunarodne agencije za razvoj o oblicima ulaska u poduzetništvo i predavanje od strane udruge Franjo Koščec iz Varaždina o otpadnim sirovinama u proizvodnji te njihovim utjecajem na okoliš.
U sklopu projekta “Mentor” nezaposlene osobe mogu dobiti dodatnu pomoć kod traženja posla, a  svi koji razmišljaju o pokretanju vlastitog posla također mogu dobiti dodatnu pomoć i podršku kod izrade poslovnih planova i razvijanje svojih ideja. Nakon provedbe projekta”Mentor” će se kroz istoimenu  udrugu nastojati nastaviti  poticati zapošljavanje i samozapošljavanje kod nezaposlenih osoba.
Vrata slastičarnice “Kolačić sreće” otvorila su se  u subotu 19.12.2015.
Uz brojne posjetitelje tijekom cijelog dana, na otvorenju slastičarnice je prisustvovala i Udruga Mentor kojoj je to bilo izrazito veliko zadovoljstvo, jer su sestre Mihin bile polaznice radionica za samozapošljavanje, te su na taj način dobile mnogo korisnih savjeta te uputa o samom otvaranju svog slatkog carstva, te će i nadalje od strane Udruge “Mentor” moći dobivati podršku i pomoć namijenjenu poduzetnicima koji započinju svoje poslovanje.
Uz entuzijazam, dobru volju i kreativnost  sestre su odlučile ugodno spojiti sa korisnim te svoj vlastiti hobi pretvoriti u unosan posao. Na otvorenju slastičarnice brojni posjetitelji kušali su njihovih ruku djela i delicije od onih tradicionalnih  pa sve do sofisticiranijih poput: Cake popsa, Muffina, Cup cakesa, pralina, Tart čoko  i Tart limun kolačića,  Jagodica bobica  te  torti poput Ferrero, Lino i Chesse cake.
Želimo im puno uspjeha u budućem poslovanju!

Skip to content